Сигнализирай!

Трансмъж, родил дете, се сърди на акушерките, че го наричали "мама" (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
06.01.2022 г.
72
0

Трансмъж, родил дете, се сърди на акушерките, че го наричали "мама", пише New York Post.

Не всеки, който е родил детенце, непременно трябва да бъде наричан "майка" - това настоява медицинските работници да знаят този трансджендър мъж. 37-годишният Бенет Каспър-Уилямс от Лос Анджелис родил с цезарово сечение здраво момченце през октомври 2020 година.

Трансмъж, родил дете, се сърди на акушерките, че го наричали "мама"
Снимка: Instagram

Но в процеса на раждането на малкия Хъдсън Уилямс бил потиснат от постоянното натякване на болничния персонал към него, че е "мама".

Мъж, който смени пола си и стана съпруга на жена си, твърди, че е по-щастлив отвсякога (снимки)

"Важно е да спрем да дефинираме „женствеността“ от гледна точка на „майчинството“, защото това е фалшива еквивалентност. Имам предвид нагласите, че всички жени могат да станат майки, че всички майки носят децата си или че всички хора, които носят деца, са майки", каза "бащата", който започнал своята трансформация през далечната 2014 година.

Каспър-Уилямс бил жена, но осъзнал своята трансидентичност през 2011-та и три години по-късно предприел операция за 5000 долара само на горната половина на тялото си.

"Освобождаване", така нарича той премахването на гърдите. "Беше огромна тежест за раменете ми и никога нямаше да изпитам такова облекчение, ако не бях се отървал от тях", допълва той.

Трансмъж, родил дете, се сърди на акушерките, че го наричали "мама"
Снимка: Instagram

"Таткото" твърди, че процесът по забременяване и раждане не бил особен проблем за него. Далеч по-проблематично било за него възприемането на половата му идентичност.

„Бизнесът на бременността – правилно ме чухте като казвам бизнес, защото цялата институция за грижа за бременността в Америка е съсредоточена около продажбата на тази концепция за „майчинство“ – е толкова преплетена с пола, че за мен бе изключително трудно да се изплъзна на идентификацията", казва още Каспър-Уилямс.

Независимо от гъстата брада, плоския гръден кош и маркера за мъжки пол в личните му документи, "хората нямаше как да не ме наричат ​​по подразбиране „мама“, „майка“ или „госпожо“, уточнява той. И твърди, че фактът, че е едновременно и баща, и майка на детето си е несравним извор на гордост за него.

"Не бих могъл да се чувствам по-силен, когато кажа, че аз съм бащата, който сам създаде детето си."

Трансмъж, родил дете, се сърди на акушерките, че го наричали "мама"
Снимка: Instagram

“Колкото до сина ми, няма нищо по-естествено и нормално да има своя татко или папа в мое лице. А когато стане достатъчно голям, за да разбира тези неща, ще му кажа, че неговият татко го е износил до идването му на бял свят", казва в заключение той.

Трансмъж, родил дете, се сърди на акушерките, че го наричали "мама"

Източник: New York Post

Снимки: Instagram

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.