Сигнализирай!

Австралия отново анулира визата на Новак Джокович

Gospodari.com
Gospodari.com
14.01.2022 г.
25
0

Австралия отново анулира визата на Новак Джокович, съобщава NOVA.

Визата на Новак Джокович е анулирана от имиграционния министър на Австралия. 

Сърбинът пристигна в Австралия на 6 януари. Той обяви, че не е ваксиниран, тъй като в средата на декември месец е дал положителна проба за коронавирус. Властите в страната и медиите по света обаче изразиха съмнения относно това твърдение. Тенисистът не се бе карантинирал, посети серия от събития през втората половина на декември и пътува от Сърбия до Испания.

“Господарите” видяха как Джокович нахлува в Австралия (видео)

За първи път визата му беше отменена при пристигането си в Мелбърн миналата седмица, когато беше поставен под въпрос именно освобождаването му от ваксинация срещу COVID-19. Той обаче спечели съдебната жалба срещу отмяната, която му позволи да остане в страната.

Тогава австралийското правителство заяви, че ще продължи да разглежда начини дали той може да остане по преценка на министъра на имиграцията на страната Алекс Хоук.

„Днес упражних правомощието си съгласно Закона за миграцията да анулирам визата, притежавана от  Новак Джокович от съображения за здраве и сигурност, въз основа на това, че е в обществения интерес”, заяви в изявлението си Хоук.

Австралия отново анулира визата на Новак Джокович

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.