Сигнализирай!

Министър Сербезова коментира отпадането на зеления сертификат за антитела (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
14.01.2022 г.
41
0

Министър Сербезова коментира отпадането на зеления сертификат за антитела.

"Все още нямаме решение. При всички положения, когато експертния съвет по надзор на имунорофилактиката, здравния контрол и главният държавен здравен инспектор постигнат и успеят да изнесат едно предложение, което, разбира се, да е подкрепено със съответните данни, ние ще го дискутираме с вас", каза здравният министър и допълни, че към този етап няма такова.

Aсена Сербезова припомни, че изискването за зелени сертификати на обществени места е регламент на Европейския съюз, възприет от 85% от държавите члленки. То дава три възможности - ваксинация, преболедуване, отрицателен тест и четвърта - да не се посещават тези обекти.

Официално: Депутатите ще влизат в парламента само със зелен сертификат

Пред медиите Сербезова определи правилата в България относно пандемията като едни от най-либералните. Тя коментира, че не се обсъжда включването на допълнителни обекти, за които да важи изискването за зелен сертификат.

Министър Сербезова коментира отпадането на зеления сертификат за антитела

Във връзка с представения в четвъртък Национален оперативен план за справяне с Covid-19, министърът обясни, че процентът на заетост на интензивните легла се дава от Регионалните здравни инспекции /РЗИ/. По думите й освен бройката на интензивните легла като приоритет се извежда и заболеваемостта на медицинските специалисти.

Правителството представи Национален оперативрен план за справяне с пандемията (видео)

В плана България е разделена на шест клъстера. Предстои на сайта на Министерския съвет да бъде публикувана карта със съответната информация за модела, който ще се следва при управлението на пандемията.

Министър Сербезова коментира отпадането на зеления сертификат за антитела

Видео: Дневник

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.