Сигнализирай!

"Възраждане" отговориха на Ицо Хазарта: "В парламента да се влиза с тест за алкохол и наркотици" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
14.01.2022 г.
21
0

"Възраждане" отговориха на Ицо Хазарта: "В парламента да се влиза с тест за алкохол и наркотици".

Народните представители от най-малката по численост група свързаха искането си с изказването на депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта след протеста на 12 януари срещу зеления сертификат, припомня Булевард България.

Снимка: БулФото

Вчера от парламентарната трибуна Ицо Хазарта се обърна към представителите на "Възраждане" и заяви:

"Ако реша да извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен и им кажа елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи. Ще ви платя автобусите и може и да ви дам по 40 лева. Не е ли правилно г-н главния прокурор да ми поиска депутатския имунитет? Да бъда съден и да ме вкарат в затвора? Дали в закона пише, че той важи само за мен или и за шепа нещастни фашисти?"

Ицо Хазарта за протеста на “Възраждане”: Важи ли законът за шепа нещастни фашисти? (видео)

Депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев осъди изказването на Христо Петров и отправи критика към заместник-председателя на парламента Кристиан Вигенин, който по думите му не направил забележка на депутата. 

Снимка: БулФото

"Притеснително е депутат да обижда на фашисти и това да се толерира", заявиха на брифинг от "Възраждане". "Затова ние входирахме предложение, в което искаме в сряда, четвъртък и петък, когато има заседание на парламента, да имаме сигурност, че всеки един от нас, като депутат, влиза трезвен и без наркотици в парламента. Затова искаме при влизане депутатите да си плащат тест за наркотици и алкохол". 

Те смятат, че след като има условие за правене на тестове за коронавирус на хората без ваксина, не би имало проблем да се въведе и тази мярка. 

Стопкадър: Дневник

Същевременно Цончо Ганев декларира, че депутатите на "Възраждане" няма да се тестват за коронавирус при влизане в българския парламент, както и няма да ползват зелените си сертификати.

"Възраждане" отговориха на Ицо Хазарта: "В парламента да се влиза с тест за алкохол и наркотици"

Източник: Булевард България

Видео: Дневник

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.