Сигнализирай!

Депортираха Джокович след 11 дни и часове преди старта на Ausrtralian Open (видео и снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.01.2022 г.
13
0

Депортираха Джокович след 11 дни и часове преди старта на Ausrtralian Open.

Сръбският тенисист напусна Австралия със самолет, който ще кацне в Дубай. От там вероятно той ще се прибере в Сърбия. Очаква се потвърждение за следващите му действия, но ако се прибере в родината си, вероятно ще бъде тържествено посрещнат.

В световните медии се появиха кадри от летището в Мелбърн, на които се вижда сърбинът, ограден от полицаи.

Депортираха Джокович след 11 дни и часове преди старта на Ausrtralian open

Новак Джокович беше ескортиран от органите на реда, за да напусне страната няколко часа, след като стана ясно, че Федералният съд не уважи жалбата му срещу решението на министъра по емиграционните въпроси Алекс Хоук за прекратяване на визата му.

Джокович изгуби обжалването и ще бъде депортиран от Австралия днес

Премеждията на носителя на 20 титли от Големия шлем започнаха още с пристигането му в Австралия на 6 януари. Той обяви два дни преди това, че е получил медицинско за ваксинация срещу коронавирус. Властите обаче не признаха визата му.

Австралия отново анулира визата на Новак Джокович

Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда. Остана обаче възможността визата му да бъде отново анулирана и той да бъде депортиран. След няколко дни в размисъл, министър Хоук най-после излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина.

Сесил Каратанчева се изказа по казуса “Джокович”: Използват го за назидание и пропаганда

В хода на драматичните събития станаха ясни и други подробности за Джокович. Той не е ваксиниран, а медицинското му изключение е признато на базата на положителен PCR тест, направен в Белград на 16 декември.

Въпреки че е трябвало да бъде под карантина, Джокович разкри, че се е срещнал с френски журналист. Германското издание "Шпигел" пък разследва евентуална фалшификация на теста на сърбина. При проверка, той първо е давал отрицателен, а след това положителен резултат.

Депортираха Джокович след 11 дни и часове преди старта на Ausrtralian open
Снимка: Reuters

Стана ясно още, че Ноле е подал невярна информация при влизането си в Австралия. Той е заявил, че не е пътувал извън родината си в предишните 14 дни, въпреки че на Нова година е бил в Испания. За това неразбирателство тенисистът обвини агента си.

Депортираха Джокович след 11 дни и часове преди старта на Ausrtralian open

Източник и видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.