Сигнализирай!

Мъск: Да се използват синтетични утроби, за да се премахне бремето на бременността

Gospodari.com
Gospodari.com
21.01.2022 г.
25
0

Мъск: Да се използват синтетични утроби, за да се премахне бремето на бременността - това е казал милиардерът, цитиран от NOVA.

Група богати технологични гурута, сред които главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, съоснователят на Ethereum Виталик Бутерин и главният изпълнителен директор на стартъпа Gumroad Сахил Лавиня. Те предизвикаха шок, като предложиха да се създаде нещо, което беше оприличено на случващото се в "Матрицата".

Предприемачите предлагат да се използват "синтетични утроби", които да заместят човешките майки, в опит да се "премахне голямото бреме на бременността", след като милиардерът Илон Мъск изрази опасения за "демографски срив".

Мъск: Да се използват синтетични утроби, за да се премахне бремето на бременността

Неочаквано задръстване в един от тунелите на Илон Мъск, създадени да преодолеят задръстванията (видео)

Основателят на SpaceX и привърженик на идеята за колонизиране на Марс, изригна в серия от туитове. Той изрази загриженост относно тенденцията за намаляване на раждаемостта. И заяви, че ако на Земята няма достатъчно хора, "то определено няма да има достатъчно за Марс".

Повод за коментарите му стана доклад на Националния център за здравна статистика. В него се посочва, че броят на родените в САЩ бебета е намалял с 4% през 2020 г. в сравнение с предходната година. Според предварителните данни общият коефициент на плодовитост е 55,8 раждания на 1000 жени на възраст от 15 до 44 години, което е поредният рекордно нисък показател.

В отговор на туитовете на Мъск, технологичният предприемач Сахил Лавиня, основател на Gumroad, отговори, че хората трябва да инвестират в технологии, които правят раждането "по-бързо/по-лесно/по-евтино/по-достъпно. Синтетични утроби и т.н.".

Милиардерът, основател на криптовалутата Ethereum, Виталик Бутерин, приветства идеята за "синтетични утроби". Той сподели графика, изследваща разликата в заплащането между половете.

Забележките обаче предизвикаха объркване в мрежата, като мнозина се чудят дали технологичните мозъци не визират отглеждането на деца като в "Матрицата".

Според ООН световното население ще достигне 9,7 млрд. души през 2050 г. То може да достигне своя пик от близо 11 млрд. души около 2100 г. Най-голямата част от този ръст на населението обаче се очаква да бъде в Африка. Останалата част от световното население ще започне да се свива доста преди края на века.

Мъск: Да се използват синтетични утроби, за да се премахне бремето на бременността. Точка. Едно. Две.

Източник: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.