Сигнализирай!

Изпълкомът на БФС реши: Ще има конгрес през март

Gospodari.com
Gospodari.com
25.01.2022 г.
25
0

Конгрес на Българския футболен съюз на 18 март ще има. Това стана ясно след първия за годината Изпълком на централата, пише bTV.

По-рано този месец екипът на Димитър Бербатов внесе необходимите 1/3 подписи от клубовете в България за свикването на изборен конгрес за нов президент на БФС на 18 март.

"Изпълкомът е насрочил конгреса още през септември"

Борислав Михайлов обяви, че свикването на конгреса е станало още през септември и той ще се проведе по дневния ред, който е обявен в Агенцията по вписванията.

"За последен път отговарям на този така наречен инициативен комитет. Изпълкомът е насрочил конгреса още през септември", каза Михайлов на пресконференция.

На въпросната покана в Агенцията по вписванията като точка 8 от дневния ред е заложено освобождаване на президента на БФС и членовете на Изпълнителния комитет, като точка 9 - избор на президент на БФС. A като точка 10 - избор на членове на Изпълнителния комитет.

Димитър Бербатов внесе необходимите подписи за изборен конгрес на БФС

Изпълкомът на БФС реши: Ще има конгрес през март
Булфото

Михайлов още веднъж каза, че уставът на централата е категоричен и настоящото ръководство на БФС има пълен мандат. В отговор на журналистически въпрос той заяви: "Не съм юридическа кантора да отговарям на такива въпроси. Явно не сте запознат и трябва да прочетете устава. Всичко е коректно и нормално. Събрали сме се на пресконференция по хубав повод, а не за други неща".

В средата на октомври Бербатов беше основният съперник на дългогодишния президент на БФС Борислав Михайлов на извънредния конгрес. Тогава Михайлов беше обявен за победител, но от екипа на Бербатов оспориха вота с твърдението, че е трябвало да има балотаж. Изпълкомът е решил Ясен Петров да остане на селекционерския пост на националния отбор, поне до края на мачовете от Лигата на нациите. Поставената му цел е първото място в групата.

Бившият международен съдия Виктор Касай ще бъде новият шеф на съдийската комисия към БФС. Договорът на унгареца е за година и половина. До скоро той е бил начело на съдиите в Русия.

Изпълкомът на БФС реши: Ще има конгрес през март

Източник: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.