Сигнализирай!

Дете с аутизъм вдъхнови нова версия на популярна мобилна видеоигра

Gospodari.com
Gospodari.com
28.01.2022 г.
25
0

Дете с аутизъм вдъхнови нова версия на популярна мобилна видеоигра.

Джак е на 8 години и е диагностициран с аутизъм, което много го затруднява с всекидневните интеракции със семейство и приятели. Но благодарение на играта "Joe Danger", това се е променило.

Заради играта Джак и баща му успяват да прекарват време заедно, без да е натоварващо за детето. А най-хубавото е, че могат да се сближат докато правят нещо, което и двамата обичат.

Tesla пусна видеоигри за шофьорите, докато са на пътя (видео)

"Joe Danger" помага на Джак, когато е на публични места като ресторанти и магазини. В моменти, в които се чувства стресиран или натоварен, Джак може да изкара телефона си и да разцъка "Joe Danger".

Дете с аутизъм вдъхнови нова версия на популярна мобилна видеоигра
Wikipedia
Сърцераздирателна молба

За съжаление обаче, последният ъпдейт на мобилните устройства на Apple, сложи край старите игри и те вече не се поддържат.

Това е накарало бащата на Джак да пише до Шон Мъри, директорът на Hello games, компанията, която създава играта.

Китай забрани видеоигрите на подрастващи за повече от 90 минути и след 22 часа

"Джак обича Джо. Обича всичко, свързано с него. Има цяла колекция от играчки мотоциклети и всеки мотор, който видим на улицата, за него е "Joe Danger". [...] Едно от нещата, които позволиха да изградим връзката си с Джак, е споделената любов към видеоигрите, специално „Joe Danger“. Едни от първите думи, които чувам всеки ден, след като се върна вкъщи от работа, са: „Татко, хайде да играем!“. Подобно изречение е нещо огромно за дете с аутизъм", пише той и моли Hello games да върнат играта. " Това ще означава всичко на света поне за едно малко момче".

Мъри веднага е откликнал на сърцераздирателната молба.

https://twitter.com/NoMansSky/status/1486670564962017290?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1486670564962017290%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fboulevardbulgaria.bg%2Farticles%2Fdete-s-autizam-vdahnovi-nova-versiya-na-populyarna-mobilna-videoigra

"Писмото ни скъса сърцата и ни накара да поправим нещата. [...] Ние, като разработчици на видеоигри, можем много лесно да подценим влиянието, което те имат способността да окажат."

Дете с аутизъм вдъхнови нова версия на популярна мобилна видеоигра
Wikipedia

Той описа възстановяването на играта в iOS-формат като хоби проект. Играта беше пусната отново в четвъртък (27.01.2022) с подобрена графика и висока честота на кадрите.

8-годишен похарчи хиляди от кредитната карта на майка си за видеоигри

„Това беше първата игра, която разработихме – още докато бяхме четири млади момчета, опитващи всячески да пробият в бизнеса“, пише още създателят Шон Мъри. „Джо ни помогна да се върнем към периода, в който се учехме да създаваме игри. Тъжно е, че с времето те бавно остаряват и много от тях изчезват“.

„Като баща, ми е много трудно да опиша с думи чувствата на неподправено щастие, които виждам на лицето на Джак, когато играе „Joe Danger“, казва баща му.

Дете с аутизъм вдъхнови нова версия на популярна мобилна видеоигра

Източник: Булевард България
Видео: HelloGamesTube
Снимки: Wikipedia, Pexels

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.