Сигнализирай!

Брюксел с първа реакция след заплахите на Meta, че ще спре Facebook и Instagram в Европа (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.02.2022 г.
21
0

Брюксел с първа реакция след заплахите на Meta, че ще спре Facebook и Instagram в Европа, съобщава bTV.

Марк Зукърбърг предупреди, че може да спре социалните мрежи за европейския пазар. Причината е строгият европейски регламент за защита на личните данни.

Проблемът е в международния трансфер на лични данни. Той е все по-строг в ЕС, далеч не толкова ограничаващ в Съединените щати. Компанията Меta, към която принадлежат Facebook и Instagram, желае да прехвърли към американски сървъри обработката на личните данни на европейските си потребители, истинско съкровище в индустрията.

Брюксел с първа реакция след заплахите на Meta, че ще спре Facebook и Instagram в Европа

Зукърбърг заплашва да спре достъпа до Facebook и Instagram в цяла Европа

Европа иска те да останат на нейна територия. Facebook и Instagram може и да спрат за Европа, твърдят от Меtа, заради правилата на ЕК за прехвърляне на данни извън Съюза. Реална заплаха или натиск за бърз компромис?

„Това изявление е съвсем скорошно. За момента няма да коментираме. Но едно е сигурно: ЕС прави законодателство в съответствие с ценностите ни и с интересите на потребителите ни, като взима предвид икономическите фактори. Естествено, ЕС е независим, когато прави законодателството си“, коментира Ерик Мамер, говорител на Европейската комисия.

Преди дни акциите на Meta се сринаха на борсата. Неофициалните коментарите са, че точно сега компанията едва ли би си позволила да се раздели с европейските си клиенти.

Брюксел с първа реакция след заплахите на Meta, че ще спре Facebook и Instagram в Европа

Източник и видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.