Сигнализирай!

Гешев е горил документи за КТБ, свързани с Пеевски? (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.02.2022 г.
24
0

Унищожаване на доказателства, обещания да се влияе върху хода на дела срещу придобиване на имуществени блага и отваряне на „чадър“ над определени политически фигури.

Това са основните нарушения на главния прокурор Иван Гешев в сигналите срещу него, които от няколко месеца се събират в Министерството на правосъдието. Новината дойде от бившия служебен правосъден министър Иван Демерджиев в интервю за „Сега“. Именно при него започнаха да се трупат сигналите срещу главния прокурор.

Гешев е горил документи за КТБ, свързани с Пеевски?
Булфото

Сега се очаква те да са в основата на искането на правосъдния министър Надежда Йорданова до ВСС за предсрочното прекратяване на мандата на Гешев.

Процедурата по отстраняването на Гешев ще бъде задвижена още другата седмица (видео)

„Сигналите са от различен характер. Има и такива, които, ако бъдат установени изнесените в тях факти, а се правят проверки не само в МП, но и в МВР, ще става въпрос за извършени престъпления“, обясни Демерджиев.

"Голямото влияние на Пеевски" върху управлението

Той разказа, че в един от сигналите се твърди, че Гешев е унищожавал лично доказателства по делото „КТБ“. „Сигналът съдържа твърдения, които подлежат на проверка. Доколкото имам информация, лицето, подало сигнала, е дало показания и като свидетел в полицията, което все пак показва решимостта му под страх от наказателна отговорност да потвърди достоверността на изнесеното“, обясни бившият министър.

Иван Демерджиев: Гешев е горил документи по КТБ, свързани с Пеевски
Булфото

Демерджиев допълни, че човекът, подал сигнала, твърди, че Гешев е споделял с него, докато са били в добри отношения, че по „КТБ“, излиза информация за голямо влияние на Пеевски върху управлението на държавата. „Свидетелят твърди, че информацията, която не е в кориците по делото, е унищожена. Според свидетеля това се е случило до една вила, която е на бащата на г-н Гешев“, каза още бившият министър.

И допълни: "Не е необходимо главният прокурор да е извършил тежко престъпление, за да се стигне до отстраняването му. Достатъчно е да има нарушения, с които се уронва престижът на съдебната власт".

Иван Демерджиев: Гешев е горил документи по КТБ, свързани с Пеевски

Източник: „Сега“

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.