<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118386" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Сюжет от евт...

Процедурата по отстраняването на Гешев ще бъде задвижена още другата седмица (видео)

10 Февруари 2022
0 292

Процедурата с внасянето на искане за предсрочно отстраняване на главния прокурор Иван Гешев ще бъде задвижена още другата седмица, след вторник. Очаква се в петък в Държавен вестник да бъде обнародвано решението на Конституционния съд.

На 8 февруари съдът даде зелена светлина за внасяне на подобно искане от правосъдния министър във Висшия съдебен съвет. Решението влиза в сила три дни след обнародването му. Тоест, след вторник се очаква правосъдният министър Надежда Йорданова да задвижи процедурата.

КС единодушно реши: Правосъдният министър може да иска освобождаването на главния прокурор

Гешев е дал обяснения пред прокурор заради списъка с имена на Петков
Булфото

Това обяви пред bTV специалистът по Конституционно право проф. Пламен Киров. Според него, в момента наблюдаваме класическа война между изпълнителната власт и прокуратурата, която се е пренесла и на европейско ниво.

Правосъдният министър: Ще задействаме процедурата по искане на оставката на Иван Гешев (видео)

Засега Йорданова отказва да споделя информация по сигналите, на базата на които ще бъде внесено искане за предсрочно прекратяване на правомощията на главния прокурор. От МП са категорични, че не водят политическа атака, а прилагат закона.

Процедурата по отстраняването на Гешев ще бъде задвижена още другата седмица

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции