Сигнализирай!

Затвор грози майка, оставила голямата си дъщеря да се грижи за братята и сестрите си

Gospodari.com
Gospodari.com
10.02.2022 г.
38
0

Майка, която отишла на работа и оставила 14-годишната си дъщеря да се грижи за четирите ѝ по-малки деца, е заплашена с до една година лишаване от свобода.

Мелиса Хендерсън от Блеърсвил, Джорджия, се върнала на работа през май 2020 г. Тогава училищата и детските градини все още били затворени заради пандемията. Именно поради тази причина майката възложила на по-голямата си дъщеря да се грижи за малчуганите.

Затвор грози майка, оставила голямата си дъщеря да се грижи за братята и сестрите си

По някое време през деня обаче четиригодишният ѝ син се измъкнал незабелязано от къщата и се запътил към съседите, за да си играе с приятел.

Майка нарече бебето си “малката ми маймунка”, след като се роди, покрито с “козина” (видео)

Когато тийнейджърката разбрала, че е изчезнал, излязла навън да го потърси. Открила го, но съседката вече се била обадила в полицията.

Хендерсън обяснила ситуацията на полицаите и първоначално изглеждало, че проблемът е разрешем. Седмица по-късно обаче на вратата ѝ се появила "цяла флотилия" служители от шерифската служба и я обвинили в "безразсъдно поведение".

Затвор грози майка, оставила голямата си дъщеря да се грижи за братята и сестрите си

"Сложиха ми белезници, закараха ме в затвора. Беше ужасно. Беше смущаващо", каза тя пред Fox.

По-късно е пусната под гаранция. Ако бъде призната за виновна, Хендерсън е заплашена с максимум една година затвор и глоба до 1000 долара.

Адвокатът ѝ Дейвид ДеЛугас разказа, че заради инцидента клиентката му се страхува да отиде на работа.

В интервю за 11Alive от окръжната прокуратура на окръг Юниън заявиха, че инцидентът от май 2020 г. не е първият случай, в който четиригодишното дете е било навън само (през последните 12 месеца).

Властите в Джорджия препоръчват децата на и над 13 г. да се грижат за братята и сестрите си не повече от 12 часа, само когато е наистина необходимо.

Източник: Fox News

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.