Сигнализирай!

Според новия шеф на БДЖ, 9 часа в нощния влак съчетават транспорт и хотел (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
11.02.2022 г.
31
0

Общите загуби на БДЖ са за над 400 млн. лв. Това заяви пред bTV новият шеф на управителния съвет Симеон Евтимов. Той определи състоянието на компанията като нестабилно.

Първата задача на новото ръководство е да се подобри чистотата във влаковете. Другата е спазване на разписанието.

Сняг и минусови температури в БДЖ (видео и снимки)

"Ние не искаме да създаваме очакване за бързо повишаване на скоростите на влаковете, но сме се съсредоточили именно в нещата, които зависят от нас като компания, която предлага транспортна услуга. Това са нещата, които могат да се подобрят с мобилизация на нашите собствени ресурси", заяви Евтимов.

Според новия шеф на БДЖ 9 часа в нощния влак съчетават транспорт и хотел

Съществуващата инфраструктура не позволява съкращаване на времето за пътуване, каза шефът на БДЖ. Като коментира, че в момента пътуването София-Варна е около 9 часа. Според него обаче компанията можела да подобри други аспекти.

"Ние можем да предложим други качества на транспортната услуга като комфорт и достъпност на нощните влакове, примерно. Тогава деветте часа пътуване няма да са недостатък, а предимство, защото ще можем да съчетаем транспортната услуга с хотелската", заяви Евтимов.

От изказването му стана ясно, че към момента не се планира увеличение на цената на билета. Евтимов коментира още, че през последните години железницата е загубила профила си на национален превозвач. По думите му, това, което се предлага в момента, трудно може да се вмести в понятието "услуга".

Преди няколко дни транспортният миниситър Николай Събев съобщи, че само за миналата година дружеството регистрира около 21 млн. лв. загуби.

Според новия шеф на БДЖ 9 часа в нощния влак съчетават транспорт и хотел

Източник: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.