Сигнализирай!

Борислава Йовчева е разпитана по „Барселонагейт“ едва през ноември

Gospodari.com
Gospodari.com
17.02.2022 г.
33
0

Бившата манекенка Борислава Йовчева, която е замесена в скандала "Барселонагейт", е разпитана от спецпрокуратурата по делото едва през ноември м.г., пише "Сега".

Разпитът е бил в София, разкри говорителят на спецобвинението Христо Кръстев. Това означава, че Йовчева, която е ползвала къщата в Барселона, както и управляваше луксозния бутик - друг имот от скандала, е дала показания близо година, след като прокуратурата образува разследването по случая. Досъдебното производство стартира през ноември 2020 г.

Борислава Йовчева е разпитана по „Барселонагейт“ едва през ноември

По делото показания е дал и бившият премиер Бойко Борисов. Неговото име също се спряга в испанското разследване за пране на пари. Преди дни спецпрокуратурата обяви, че всички замесени, са вече разпитани. Може обаче да се наложат и преразпити, след като бъдат анализирани доказателствата - 219 страници, получени от Испания чрез европейска заповед за разследване на 14 февруари. Тази заповед за арест е от 15 октомври 2021 г.

Спецпрокуратурата: Получихме 219 страници от Испания относно „Барселонагейт” (видео)

Борислава Йовчева е разпитана по „Барселонагейт“ едва през ноември
снимка: El Periódico

Прокуратурата има и втора заповед за разследване. Тя е пратена на испанската страна през декември м.г. По думите на прокурор Кръстев, по тази заповед се очаква голям обем доказателства. А също и разпити на свидетели, справки в Търговския регистър и т.н.

На критиката, че разследването е образувано през ноември 2020 г., а двете поръчки са пратени година по-късно, говорителят на спецпрокуратурата отговори, че това се е наложило, за да може тук да се съберат максимално много доказателства и въпросите в поръчките да са адекватни. В противен случай се рискува да се наложат нови поръчки и това би удължило времето за отговор.

Йовчева е разпитана по „Барселонагейт“ близо година, след като е започнало разследване

Източник: "Сега"

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.