Сигнализирай!

Българин е номиниран за най-престижните канадски кинонагради

Gospodari.com
Gospodari.com
23.02.2022 г.
15
0

Българинът Благовест Ахилов, който от години живее и работи в Канада, е номиниран за Канадските екранни награди, пише Dir.bg. Това става ясно от списъка с номинациите, обявен преди дни от Академията за канадско кино и телевизия.

Това е първа номинация за най-престижните канадски награди за сънародника ни, който вече има 11 номинации за американските телевизионни награди "Еми".

Благ Ахилов, както е известен в Канада, е част от екипа на филма "DinoDana: TheMovie", номиниран за звуков монтаж в конкуренция с колективи, работили по четири други продукции.

https://www.facebook.com/photo?fbid=10153574991696299&set=a.421911746298

Канадските екранни отличия са най-авторитетните отличия за тамошните артисти, кинематографи и творци в развлекателната индустрия. Често са определяни за еквивалент на "Оскар" и "Еми". Връчват се от Академията за канадско кино и телевизия от 2013 г., когато обединяват предишните отделни призове за постижения в киното и в телевизията.

Кой е българинът, покорил престижната класация “Топ 20” на Amazon ? (видео)

Ахилов завършва висшето си образование в университета "Full Sail Entertainment" във Флорида, САЩ. В Канада започва работа като звуков инженер в компанията "Sinking Ship. С екипа ѝ работи по сериалa "DinoDana", който е изключително популярен. Номинацията е за игралния филм, базиран върху сериала.

Сега българинът работи върху седем сериала на стрийминг платформата Paramount +. Специалистът има опит от сътрудничеството със стрийминг платформи като Hulu, Amazon Prime Video, Netflix и други.

Българин е номиниран за най-престижните канадски кинонагради
снимка: FB/ Blag Ahilov

Родителите на Благ Ахилов също са артисти - майка му Яна Ахилова е преподавател по пиано, а баща му Александър Ахилов е художник и визуален артист. Дядо му Борислав Владиков е писател, драматург, поет, общественик и издател

Благ Ахилов често идва в България и прекарва много време с роднините си.

Българин е номиниран за най-престижните канадски кинонагради

Източник: Dir.bg

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.