Сигнализирай!

Нинова: Няма дефицит на пазара, има олио да залеем цялата страна

Gospodari.com
Gospodari.com
12.03.2022 г.
27
0

Нинова: Няма дефицит на пазара, има олио да залеем цялата страна.

Това каза вицепремиерът и министър на икономиката след среща с производители на олио в Министерството на икономиката и индустрията.

Новината идва тъкмо днес, когато стана ясно, че в столицата и в много градове от страната е имало струпване на хора пред големите магазини и презапасяване с "безценната течност". Кадри публикувани в социалните мрежи, показват как хората се блъскат за обявените промоции в очакване на голямото поскъпване. В Бургас възрастен човек почина на опашка в магазин, а в Кърджали се стигна почти до бой. Кадри можете да видите във видеото горе.

Промоция от 2.99 лв за бутилка олио предизвика истерия в супермаркетите в страната (видео)

„Общото мнение е, че има достатъчно количество произведено олио. Има наличности на слънчогледово семе. Преработвателите работят нормално. Няма дефицит на пазара. Има олио да залеем цялата страна. Няма нужда от презапасяване. Създава се изкуствена паника. Повишеното изкупуване води до увеличение на цената", заяви Нинова.

„Обръщам се към всички: Не се поддавайте на лъжливи внушения. С тази паника вредите сами на себе си. Така ви подлъгаха за една нощ с бензина и на другия ден цената падна. Сега така ви манипулират с олиото. Утре с нещо друго”, каза още тя.

Мъж почина, докато чака на опашка за олио в Бургас (видео)

И добави: „Слънчогледовото семе е гарантирано, производството на олио също, предприемаме мерки спрямо спекуланти. Мислете разумно и не се поддавайте на манипулации”.

Нинова: Няма дефицит на пазара, има олио да залеем цялата страна

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.