Сигнализирай!

Зеленски предупреди сътрудниците на готвения от Русия "референдум": Подписвате си присъдите (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.03.2022 г.
27
0

Зеленски предупреди сътрудниците на готвения от Русия "референдум": Подписвате си присъдите.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди местните администрации, които са влезли в преговори с руските сили, че сами са си "подписали присъдите", предаде Клуб Z, цитирайки украинския информационен сайт "Гордон".

„Искам да кажа на някои лидери, които не са се погнусили да разговарят с окупаторите... Искам да кажа: ако някой от тях внезапно бъде изкушен от предложения от окупаторите... Вие подписвате своята присъда. Присъдата е да последвате повече от 12 хиляди окупатори, които не можаха да разберат навреме защо не трябва да се посяга на Украйна“, каза Зеленски във видеообръщение.

https://www.youtube.com/watch?v=hUHVL6DfQ30

Обръщението на Зеленски идва на фона на руски опити да се проведе "референдум" за независимост в окупираните от руските сили  части на Херсонска област подобно на проведения в Крим през 2014 г.

Външният министър на Украйна: Русия готви референдум за независима република в Херсон

"Изнудват местните лидери, оказват натиск върху депутати. Търсят някого да подкупят, за да организират т. нар. Херсонска народна република. Същата като мъртвородените Донецка народна република и Луганска народна република. Да организират някакви "комисии" срещу легитимните власти на нашата земя. И против волята на хората, които всеки ден излизат на протест и искат Украйна“, каза украинският държавен глава.

Президентът не назова имена, но в Мелитопол, Запорожка област, след отвличането на кмета Иван Фьодоров, местният заместник на Общинския съвет Галина Данилченко действаща като "изпълняваща длъжността" призова жителите да не се съпротивляват, "да бъдат разумни" , „да не се дестабилизира обстановката“ и да не участват в „екстремистки действия“, под които, очевидно, имаше предвид протести срещу окупаторите, отбелязва "Гордон".

Зеленски предупреди сътрудниците на готвения от Русия "референдум": Подписвате си присъдите

Той изрази благодарност към жителите на превзетите градове, които излизат на протест срещу окупаторите.

Зеленски предупреди сътрудниците на готвения от Русия "референдум": Подписвате си присъдите

Източник: Клуб Z

Видео: Evening Standard

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.