Сигнализирай!

ЕС обсъжда нови санкци срещу Русия, включително изключване от МВФ

Gospodari.com
Gospodari.com
14.03.2022 г.
31
0

Днес в Италия ще се срещнат представители на САЩ и Китай, като поводът е ескалацията на конфликта в Украйна. На този фон европейските посланици трябва да дадат зелена светлина и за четвърти пакет от санкции. В него не само се замразяват активи, а се предлага Русия да бъде изключена от МВФ, пише NOVA. Ще бъде създадена специална работна група за контрол на операции с криптовалута. Санкции ще бъдат наложени и на руските пазари на стомана.

Италианските власти обявиха, че са наложили запор на яхта на стойност 530 милиона евро, принадлежаща на руския олигарх Андрей Мелниченко. Той е обект на санкции на Европейския съюз заради инвазията в Украйна.

Какъв е животът в Русия след тежките финансови санкции?

Кой повтаря тезите на Путин за Украйна в България
Reuters

Яхтата "SY А", закотвена на пристанището Триест, е смятана за най-голямата моторна яхта в света. Според италианската стопанска полиция, Мелниченко е индиректен собственик на плавателния съд чрез посредничеството на компания, базирана на Бермудските острови. Предполага се, че реалният собственик е Владимир Путин.

В началото на седмицата милиардерът, натрупал състояние в областта  на въглищата и торовете, бе вписан в черния списък на ЕС. Вследствие на това авоарите му бяха замразени на територията на съюза, забранява се и издаването на виза за него.

Миналата седмица Италия конфискува активите на руски олигарси на стойност 140 милиона евро, сред които и яхта на стойност 65 милиона евро на олигарха Алексей Мордашов, който също е приближен на Путин.

ЕС обсъжда нови санкци срещу Русия, включително изключване от МВФ

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.