Сигнализирай!

Кьовеши след срещата с Петков: Разследваме над 120 сигнала от България (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.03.2022 г.
20
0

Кьовеши след срещата с Петков: Разследваме над 120 сигнала от България.

"Получихме рекорден брой жалби и сме започнали разследване по над 120 случая. До другата седмица ще публикуваме доклад и ще видите статистиката в България", каза в отговор на въпрос Кьовеши. 

"Получихме информация за измами с европейски средства, най-вече свързани с европейски поръчки, също за селскостопански субсидии, измами в сферите на строителството и фондовете за възстановяване след Covid пандемията", добави още европейският главен прокурор.

Кьовеши след срещата с Петков: Разследваме над 120 сигнала от България
БулФото

Тя благодари на Петков за решителността му в борбата с корупцията.

"Ние споделяме едни и същи приоритети, говорим на един общ език. Ако няма разкриване на измамите, няма да има разследване. Това е отправната точка", заяви Кьовеши пред журналистите.

Лаура Кьовеши идва у нас по покана на премиера Кирил Петков

Министерският Съвет ще стане контактна точка с европейската прокуратура, което е ясен сигнал за силен ангажимент на най-високо ниво. Това заяви европейският главен прокурор Лаура Кьовеши след срещата си с премиера Кирил Петков.

Според Кьовеши европейската прокуратура иска да постигне това във всички държави членки. Това е сигнал за политическа воля за борба с финансовите измами, допълни още тя.

Важно е в България да няма монопол върху властите, които могат да изпращат сигнали до европейската прокуратура, каза още Кьовеши.

БулФото

От своя страна българският премиер също изказа благодарности към европейския главен прокурор и подчерта, че тя го е уверила, че европейската прокуратура и българското правителство ще работят заедно.

Кирил Петков: Трябва да разграничим нашата привързаност към Русия с режима на Путин

"Общата ни амбиция е нарушения, корупция и всякакви престъпления, свързани с еврофондове, да не се случват в България. Ще работим заедно за това. Европейската прокуратура и българското правителство ще си сътрудничат, за да постигнем тези резултати", коментира още Петков.

Кьовеши след срещата с Петков: Разследваме над 120 сигнала от България

Кьовеши след срещата с Петков: Разследваме над 120 сигнала от България

Източник и видео: БНТ

Снимки: БулФото

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.