Сигнализирай!

Хакери разработиха програма, която позволява комуникация с руски граждани, въпреки ограниченията

Gospodari.com
Gospodari.com
17.03.2022 г.
18
0

Хакери са създали инструмент, който позволява на всеки да изпраща текстови съобщения до случайни хора в Русия, за да ги информира за продължаващия конфликт в Украйна. Руските власти всячески се опитват да ограничат достъпа на руснаците до световните източници на информация.

Именно поради тази причина хакерската група squad303 е решила да отвърне на удара.

Хакерите от Anonymous се ядосаха на предизвикателството на Мъск към Путин

Във видеоклип, публикуван в Twitter, групата описва себе си като "екип от анонимни хора", които се занимават с "ненасилствени информационни кампании".

https://twitter.com/squad3o3/status/1500566343770329090

Като част от тази мисия, от squad303 са създали система, която позволява на хората да изпращат текстови съобщения или имейли до произволно избрани хора в Русия. Програмата може да бъде открита на сайта sms.1920.in. Тя насърчава потребителите да позволят на руснаците "да узнаят истината" и "да познаят силата на свободния свят".

"Ние, хората по света, имаме послание към руската нация", четем на сайта им. "Нация, която ще плати огромна цена заради срамното решение на диктатора Путин да нападне с въоръжени сили независима Украйна. Съвместните действия на всички държави от свободния свят в отговор на руската агресия ще доведат до краха на цялата държава.

Въпреки това близо 150 милиона руснаци не знаят истините за причините или за хода на войната в Украйна. Те се хранят с лъжите на кремълската пропаганда. В Русия няма свободни медии, а интернет е цензуриран. Възможно е всеки от нас да предаде директно послание на жителите на тази поробена страна", пишат още те.

https://twitter.com/squad3o3/status/1503429801167757317?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1503429801167757317%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ladbible.com%2Fnews%2Fhackers-build-tool-that-allows-you-to-message-random-russians-20220315

Сайтът позволява на потребителите да изберат произволен руски телефонен номер и да копират съобщение, написано на руски език, което например гласи: "Здравейте, ние не се познаваме, но реших да ви пиша, защото постоянно чета за войната в Украйна. Какъв е животът в Русия сега? Какво чуваш по телевизията за войната?"

От squad303 твърдят, че благодарение на тяхната разработка, само за 48 часа са били изпратени над два милиона съобщения до руски граждани.

А също и че руското правителство се е опитало да се пребори с текстовите съобщения, като е въвело "пълнотекстова цензура на предварително зададени съобщения", изпратени от 1920.in.

"Но не се притеснявайте", заявиха хакерите и добавиха: "Качихме нови! Не спирайте!"

Журналист влезе в новините на руската телевизия с плакат “Спрете войната” (видео)

Новината за успеха на програмата идва, след като руската журналистка Марина Овсянникова се противопостави пропагандата в страната. Тя прекъсна новинарската емисия на телевизията, в която работи, с антивоенен плакат.

Хакери разработиха програма, която позволява изпращането на съобщения до случайни руснаци за инвазията в Украйна

Източник: LADbible

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.