Сигнализирай!

Руснаците заменят Instagram с „Росграм“

Gospodari.com
Gospodari.com
17.03.2022 г.
23
0

Руските технологични предприемачи са готови да пуснат приложение за споделяне на снимки на вътрешния пазар, което да замени блокирания на територията на страната Instagram, предава bTV.

Новата услуга, известна като „Росграм“, ще стартира на 28 март. Като тя ще има и допълнителни функции. Например финансиране на благотворителни кампании и друга с платен достъп за специално съдържание.

„Моят партньор Кирил Филимонов и нашата група разработчици вече бяха готови за този обрат на събитията и решиха да не пропускат възможността да създадат руски аналог на популярна социална мрежа, любима на нашите сънародници“, каза Александър Зобов. Той е директор връзки с обществеността на новата социална мрежа.

Руснаците заменят Instagram с „Росграм“
Reuters

От снимка, която Зобов сподели във „ВКонтакте“, цветовата схема и оформлението на „Росграм“ се припокриват с тези на Instagram. От Meta все още нямат официален коментар относно дизайна на руския двойник на приложението си.

Facebook разреши езика на омразата срещу Русия

Припомняме, че Руският държавен комуникационен регулатор Роскомнадзор блокира достъпа до Instagram, след като от американската компания заявиха, че ще позволят на потребителите на социални медии в Украйна да публикуват съобщения, които призовават за "смърт на руските нашественици". Руснаците работят от няколко месеца за създаване на свои социални мрежи, дубликати на световните.

Руснаците заменят Instagram с руската версия „Росграм“

Източник: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.