Сигнализирай!

Руското посолство би подкрепило кръщаване на улици в България на герои на СССР (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.04.2022 г.
34
0

Посолството на Русия в България публикува видео със своя т. нар. „Седмичен брифинг“ на страницата си във Facebook. Той представлява редица точки, които изглеждат по-скоро като опорни точки за инструктаж по всякакви теми, свързани с руските интереси в България.

В една от тези точки, посолството на Русия засяга темата с кръщаването на улици и алеи в София в памет на героите на Украйна със следните думи:

„Горещо подкрепяме инициативата на софийската администрация в случай, ако обсъжданото ново название е почит към паметта на героите на Съветския съюз - маршали Тимошенко, Рибалко, Кожедуб, генерал-полковници Жмаченко и Людников, легендарния партизански командир Ковпак и много други герои, прославили се в боевете за моето Отечество и свободата на Европа.“

Хибридната авантюра на Митрофанова у нас (видео)

Руското посолство би подкрепило кръщаване на улици в България на герои на СССР (видео)


Явно в посолството на Русия в България не знаят, че комунистическият режим, управлявал България по време на Съветския съюз, е обявен за престъпен в страната ни. Ако посолството на чужда държава толерира и се опитва да реабилитира режим обявен за престъпен, това прилича силно на намеса в националните интереси и решения.

След като от същото послолство преди време нарекоха българите „подлоги“, а малко след това, лично посланикът на Русия г-жа Елеонора Митрофанова се опита да говори от името на българския народ, това е поредният акт на нарушаване на добрия дипломатически тон от страна на руското посолство спрямо България.

Ето и публикуваният пълен текст с точки на посолството на Русия в България.

https://fb.watch/cfPffWX07J/

Руското посолство би подкрепило кръщаване на улици в България на герои на СССР (видео)

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.