Сигнализирай!

Илон Мъск отказа място в борда на Twitter и предложи да превърне централата в приют за бездомни

Gospodari.com
Gospodari.com
11.04.2022 г.
17
0

Милиардерът Илон Мъск, който миналата седмица придоби най-голям дял от акциите на Twitter, няма да влезе в борда на директорите на компанията.

Как Илон Мъск стана най-големият акционер на Twitter?

"Да превърна ли централата на Twitter в приют за бездомни, тъй като никой не работи в нея така или иначе?", попита в анкета Мъск, цитиран от Булевард България.

Той е сред най-големите критици на социалната мрежа, като преди да купи 9.2% от акциите постави под въпрос усилията на платформата да гарантира свобода на словото и дори не изключи възможността да създаде алтернативна мрежа.

Изпълнителният директор на компанията Параг Агравал обяви, че Илон е получил покана да се присъедини към нейния управителен съвет, но е отказал. "Вярвам, че е за добро", гласеше изявлението по темата. 

Илон Мъск спретна мегапарти за откриването на новия завод на Tesla в Тексас (видео)

Бизнесменът е трябвало да влезе в борда на 9 април. На сутринта във въпросния ден обаче обявил, че не възнамерява да се възползва от тази възможност.

https://twitter.com/paraga/status/1513354622466867201

"Винаги сме ценили мнението на собствениците, независимо дали те са част от управата, или не. Елън притежава най-големия дял от компанията и ще останем отворени към предложенията му," написа Агравал.

Мъск реагира с емоджи, но впоследствие изтри публикацията си от социалната мрежа.

По-късно повдигна и други теми - въвеждането на бутон "редактирай", намаляването на цените за абонаменти, забраняване на рекламите и опция за заплащане с криптовалути.

Илон Мъск отказа място в борда на Twitter и предложи да превърне централата в приют за бездомни

Източник: Булевард България

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.