Сигнализирай!

Полицаите, шамаросали турския тираджия, са с 9 и 18 години служба в МВР

Gospodari.com
Gospodari.com
13.04.2022 г.
46
0

Полицаите, шамаросали турския тираджия, са с 9 и 18 години служба в МВР, предава Dir.bg.

Става дума за 52-годишния турски шофьор на ТИР, който засне как български полицай му удря шамар, след като отказва да даде подкуп. Случаят е от участък на АМ "Тракия" в района на Ихтиман.

Полицай удари турски шофьор на камион (видео)

Скандалното видео бе разпространено от повечето турски медии и изпратено и до посолството на Анкара в София.
Полицаите, шамаросали турския тираджия, са с 9 и 18 години служба в МВР

Пред ensonhaber.com водачът на турския ТИР заяви: „Полицаят, който ме удари, ми поиска рушвет. Каза ми „Комшу, дай 10 евро „чорба парасъ“ (пари за супа – б. р.) и си тръгвай.“

„Карах зад 3 български ТИР-а. Единият се движеше много бавно, с не повече от 50 км. Другите пред мен тръгнаха да го изпреварват, аз ги последвах. В един момент зад мен се появи полицейска кола, спряха ме. Попитаха ме защо съм предприел изпреварването, на което аз реагирах с въпроса защо другите не са ги спрели. „Нарушител сте“, това ми каза единият от полицаите. Съгласих се да ми напишат акт, но обясних, че пари нямам и ще си платя глобата на границата. Той каза „Дай някакви пари за кафе“.

Проверка на Министерството на вътрешните работи

Със заповед на министър Бойко Рашков, започна цялостна проверка на дейността на отдел "Охранителна полиция". От вътрешното министерство съобщават, че е в ход и проверка на Областна дирекция на МВР - София (ОДМВР-София), както и на упражнявания контрол от страна на прекия ръководител.

От МВР уточняват, че двамата служители са установени, те са младши инспектори, съответно с девет и 18 години стаж в МВР. При срещи с тях те са запознати със заключенията на комисията и са дали съответните обяснения, както пред прекия си ръководител, така и пред състава на проверяващата комисия.

Изпратено е искане до Дирекция "Консулски отношения" за контакт с посолството на Турция у нас с цел среща с пострадалия водач. Използвани са и каналите на Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" и българския полицейски аташе в Турция.

Полицаите, шамаросали турския тираджия, са с 9 и 18 години служба в МВР

Източник: Dir.bg, ensonhaber.com

Кадри: Facebook

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.