Сигнализирай!

Бивши кандидат-министри на ИТН и "хора зад Слави" основаха нова партия

Gospodari.com
Gospodari.com
28.04.2022 г.
54
0

Трима кандидат-министри от проваления миналата година кабинет на "Има такъв народ" (ИТН), както и бивши експерти от партията на шоумена Слави Трифонов създадоха нова партия, пише Mediapool.

Партията се казва "Развитие" и неин председател е Десислава Димитрова, като е учредена на 16 април. Миналото лято Димитрова беше номинирана от Трифонов за министър на икономиката, но правителството така и не бе гласувано в пленарната зала. Другите двама бивши проектоминистри на ИТН, които сега са част от "Развитие", са предложеният тогава за министър на културата Георги Султанов и предложената за министър на труда Теодора Пенева.

ИТН предложи Мартин Карбовски за член на СЕМ

Бивши кандидат-министри на ИТН и "хора зад Слави" основаха нова партия
Десислава Димитрова

Двамата са били и част от експертите на ИТН, които на сайта на партията са представени като "хората зад Слави". "Знаете какво се случи с партия "Има такъв народ" - хората очакваха съвсем различно развитие и се оказа, че има много разочаровани хора. Естествено е, че тези разочаровани хора и всички граждани ще търсят да припознаят друга политическа сила.

Имаме доста симпатизанти на "Има такъв народ", които търсят да продължим делото, което започнахме и което по някакви причини не се случи. Така че най-вероятно ще има (в "Развитие"- бел. ред) и бивши симпатизанти на "Има такъв народ". Това заяви пред Mediapool Десислава Димитрова в отговор на въпрос дали членове на ИТН се преливат към "Развитие".

В момента "Развитие" подготвя документите за регистрацията си, за да ги внесе в Софийския градски съд. Ако по тях не бъдат установени нередности, ще бъде вписана в Регистъра на политическите партии.

Център-ляво и срещу оръжия за Украйна

Партията се позиционира в център-ляво и се обявява за "неутралитет" във външната политика.

Учредителите ѝ посочват, че не припознават като евентуални бъдещи партньори т.нар. "партии на статуквото" - ГЕРБ, ДПС, БСП. Остават обаче отворени за диалог с други политически сили за търсене на пресечни точки.

Бивши кандидат-министри на ИТН и "хора зад Слави" направиха нова партия

Източник: Mediapool

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.