Сигнализирай!

Балабанов от ИТН: Ракета се взриви на 200 м от нас в Киев

Gospodari.com
Gospodari.com
30.04.2022 г.
16
0

Ракета се е взривила на 200 м от българската делегация при посещението ѝ в Киев, разказа депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов пред bTV.

„Точно преди да започне нашата операция по завръщането ни от Украйна през Полша за България се случи наистина нещо критично. За съжаление, вчера през целия ден имаше сигнали за тревога и ракетни удари. (…) В късния следобед три ракети поразиха отново цели в града и една ракета се взриви и на 200 метра от нас. Ние току що бяхме с кортежа поставени в ситуация, в която чакахме да се качим на влака, с който 11 часа щяхме да пътуваме в посока Полша“, разказа народният представител.

„Това пътуване беше изключително тежко, но организирано и синхронизирано по перфектен начин. И тук съм благодарен на нашите представители на НСО, които бяха част от делегацията и които направих всичко възможно да се погрижат за нашата сигурност.

Но тези 48 часа минаха като години, защото освен че посетихме някои от най-тежко пострадалите предградия на Киев и видяхме с очите си как целият живот е спрял. Тоест там са унищожавани не само жилищни сгради, убивани са не само мирни граждани, а е унищожена и цялата инфраструктура, търговски обекти, места от обществена значимост, въобще унищожен е светът на нормалния човек“, каза Балабанов.

Булфото

И допълни: "Украинският народ наистина има нужда от помощ и изобщо не говорим само за оръжия, а и за хуманитарна, медицинска и морална подкрепа".

Балабанов от ИТН: Ракета се взриви на 200 м от нас в Киев

Източник: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.