Сигнализирай!

Кралица Елизабет II подготвяла тайна реч, в случай че избухне Трета световна война

Gospodari.com
Gospodari.com
30.04.2022 г.
33
0

От 24 март една отдавна забравена дума стана напълно актуална за съвремието ни, а именно - "война". Заговори се дори за Трета световна. Оказа се, че английската кралица Елизабет Втора има подготвена реч за подобен мрачен повод.

Първоначално написана през 1983 г., по време на разгара на Студената война, речта е публикувана през 2013 г. от Националния архив на Великобритания като част от серия документи, чийто 30-годишен срок на засекретеност е изтекъл. 

При нужда (каквато се надяваме, че няма да има!) несъмнено ще трябва да бъде преработена на места, за да съответства на днешната епоха.

Според BBC речта е написана така, сякаш кралицата изказва посланието си по обяд на 4 март 1983 г.

По повод 96-ия ѝ рожден ден: Елизабет II като “Барби” (видео)

Alamy

"Когато се обърнах към Вас преди три месеца, всички се наслаждавахме на коледните празници, обградени от топлотата на нашите семейства. Ужасите на войната не можеха да ни изглеждат по-далечни. Но сега, тази лудост отново се разпространява из света", започва изявлението на Елизабет Втора, което така и не вижда бял свят.

Елизабет II е отгледала 30 коргита – първото взела и на медения си месец

"Никога няма да забравя скръбта и гордостта, които изпитах, когато със сестра ми се сгушихме в детската стая и слушахме вдъхновяващите думи на баща ни в онзи съдбовен ден през 1939 г.
Нито за миг не съм си представяла, че това ужасно задължение един ден ще падне на плещите ми (....).

"Днешният враг не е войник с пушка, не е и военен пилот, който лети над градовете ни. Нашият враг е смъртоносната технология, с която хората са злоупотребили", се казва още в обръщението на Нейно Височество.

След това тя споменава вече покойния си съпруг принц Филип и сина си Андрю, който тогава е офицер във Военноморските сили.

Восъчната фигура на Елизабет II в Хамбург се оказа плешива

iStock

"Затова моето послание към вас е просто - помогнете на онези, които са безпомощни. Нека вашите семейства се превърнат във фокуса на вашата надежда, и на живота. Докато се борим срещу това ново зло, нека се молим за нашата родина, за добросъвестните мъже, където и да се намират те. Бог да Ви благослови", завършва нереализираната реч на кралицата.

Кралица Елизабет II говори по телефона само с двама души и това не са нейните синове

Можем само да се надяваме, че в близко бъдеще няма да ѝ се налага да я преработва, а Европа скоро отново ще се превърне в едно по-мирно място.

Кралица Елизабет II е подготвила тайната реч, в случай че избухне трета световна война

Източник: LADbible

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.