Сигнализирай!

Превозвачи отново ще блокират трафика в страната (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.05.2022 г.
30
0

Превозвачите отново ще блокират трафика в страната, предава NOVA.

На 10 май национален протест на превозвачите се очаква да блокира трафика в цялата страна. Причина за недоволството са високите цени на горивата, тол системата и по думите им липсата на транспортна политика от страна на правителството.

Протестът в столицата ще започне в 10.00 ч. и ще продължи до 22.00 ч.

Превозвачите заплашват с блокада на страната, според Събев защото им е спряна “държавната хранилка” (видео)

В София камиони и автобуси ще започнат да се разполагат на „Цариградско шосе" от 08.00 ч.

Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи заяви, че се надява на положителна развръзка още в деня на протеста. Ако това не се случи, превозвачите ще продължат с протестите до 18 май, когато автобусите официално ще преустановят своите превози.

„Нашите искания са изцяло икономически и сме наясно, че за да ги постигнем, ще трябва да преговаряме”, каза още Димитър Димитров.

По-рано пред журналисти министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев подчерта, че правителството е отговорно и няма да се поддаде на шантаж.

„Срещу нас, ако седнат отговорни предприемачи, отговорната част от бизнеса, ще се съберем и ще обсъдим с радост въпросите. С хора, които не искат да преговаряме и просто не знаят какво искат да направят, няма да нужда да преговаряме. По-голямата част от превозвачите ще продължат отговорно да си изпълняват ангажиментите си към народа”, заяви министър Събев.

Източник и видео: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.