Сигнализирай!

Гешев поиска имунитета на депутатка, блъснала пресичаща жена

Gospodari.com
Gospodari.com
10.05.2022 г.
22
0

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народен представител с инициалите Р.С. Новината обявиха от прокуратурата, цитирани от "Сега" .

Посочено е, че на 13.12.2021 г. е образувано досъдебното производство за пътно-транспортно престъпление. На пешеходна пътека, в нарушение на Закона за движение по пътищата Р.С. е ударила пресичаща жена, вследствие на което ѝ е причинила средна телесна повреда, твърди държавното обвинение.

В хода на разследването са събрани доказателства, че Р.С. е извършила престъплението, предмет на досъдебното производство, добавят от прокуратурата.

Булфото

С решение на ЦИК от 19.11.2021 г. Р.С. е обявена за народен представител и след полагането на клетва се явява лице с имунитет. В тази връзка досъдебното производство е прието по компетентност от Софийска градска прокуратура.

"Още утре ще се откажа от имунитета си"

По-късно депутатът от "Продължаваме Промяната" Рена Стефанова съобщи в личния си профил във Facebook, че ще се откаже от имунитета си.

“Вярно е, че в началото на месец декември при потегляне на ляв завой, движейки се след голям джип, в последния момент забелязах пешеходка, която продължаваше пресичането си. Направих всичко възможно да спра, но за съжаление я закачих с бронята на автомобила си, което доведе до падането й на пътното платно”, разказва Стефанова. И допълва, че след катастрофата сама е откарала пострадалата в болница.

Народният представител твърди още, че е съдействала за разследването и е готова да “понесе съответните последици”, но попита: “Има ли връзка между поведението на главния прокурор и  обстоятелството, че работя активно за неговото отстраняване от поста“.

Гешев поиска имунитета на депутатка, блъснала пресичаща жена

Източник: "Сега"

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.