Сигнализирай!

Обвиниха Мъск, че е упражнявал сексуален тормоз над стюардеса на SpaceX, той отрече

Gospodari.com
Gospodari.com
20.05.2022 г.
20
0

Илон Мъск отговори на обвиненията, че е упражнил сексуален тормоз над стюардеса на SpaceX по време на пътуване с частен самолет до Лондон.

Според разследването на Insider, космическата компания е платила 250 000 долара на бившата си служителка като част от извънсъдебно споразумение с нея по дело за сексуален тормоз, в което е бил намесен самият Мъск.

Предполагаемата жертва е споделила пред приятелка, че по време на пътуването рутинният масаж се е превърнал в сексуален.

Илон Мъск предизвика фурор в социалните мрежи, след като се появи на Met Gala с майка си (видео)

Тя обвинява милиардера, че е разкрил пред нея "еректиралия си пенис", докосвал краката ѝ без нейно съгласие и е предложил да ѝ купи кон в замяна на еротичен масаж, се твърди в интервюта и документи получени от Insider. Случката е от 2016 г. Описана в декларация, подписана от приятелката на стюардесата и изготвена в подкрепа на нейния иск.

Създателят на Wikipedia: Twitter може да е мъртъв след пет години под ръководството на Мъск

"В общи линии се опитал да я подкупи, за да му извърши някаква сексуална услуга", пише близката на жената.

Тя била запалена по ездата и именно заради това Мъск предложил да ѝ купи нов кон, пише още в декларацията.

Сега Илон Мъск отговори на обвиненията. По думите му, "има много повече зад тази история" и зад твърденията прозират политически интереси.

"Ако бях склонен към сексуален тормоз, едва ли това щеше да е първият път в цялата ми 30-годишна кариера, в който той излиза наяве", каза той пред Business Insider.

"Атаките срещу мен трябва да се разглеждат през политическата призма - това е стандартният им (подъл) наръчник - но нищо няма да ме възпре да се боря за добро бъдеще и за вашето право на свобода на словото", обърна се той към феновете си в Twitter.

Ето на кого Илон Мъск ще остави Twitter, ако “внезапно и мистериозно” почине

Ден преди публикуването на историята Мъск, написа: "Политическите атаки срещу мен ще ескалират драстично през следващите месеци", намеквайки за предстоящ скандал, който цели да повлияе на репутацията му.

Той дори се пошегува със случая, като припомни свой пост от миналата година, в който моли почитателите си, ако някога бъде замесен в скандал, да го нарекат "Илонгейт". "Най-накрая можем да използваме "Илонгейт" като име на скандал. Донякъде е перфектно".

Илон Мъск купи Twitter за 44 милиарда долара

https://twitter.com/elonmusk/status/1527525498460508160

Твърди се, че стюардесата е трябвало да се обучава за масажистка извън работно време и със собствени средства. Като ѝ е било казано, че по този начин ще има повече шансове за работа на борда на самолета. След случката с Илон обаче смените ѝ били орязани, което тя усетила като вид "отмъщение". Сякаш я "наказват за това, че е отказала да проституира". Именно заради това тя се обърнала към адвокатите и двете страни сключват извънсъдебното споразумение.

Вицепрезидентът на SpaceX по правните въпроси Кристофър Кардачи отказа коментар.

Източник: Business Insider

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.