Сигнализирай!

8-годишният Мартен и семейството отново се нуждаят от нашата помощ

Gospodari.com
Gospodari.com
23.05.2022 г.
32
0

8-годишният Мартен и семейството отново се нуждаят от нашата помощ, пишат негови близки в социалните мрежи. Кампанията подкрепят и известни лица, сред които Ники Кънчев, група "Остава" и други.

Ето и пълният текст на призива от майката на детето:

Здравейте, прекрасни хора! Казвам се Деница и съм майка на Мартен на 8 годинки. Той е с диагноза Генерализирано разстройство в развитието и тежка говорна апраксия.

Най-общо състоянието му е свързано с късно пpoгoвapянe и нepaзбиpaeмo гoвopeнe, ĸoeтo ce cъпpoвoждa oт двигaтeлни тpyднocти, ĸaĸтo в гoвopa, тaĸa и в дpyги oблacти - нa oбщaтa мoтopиĸa, нa pъцeтe, нa ĸpaĸaтa, ĸaĸтo и oбщa нeпoxвaтнocт, изоставане в развитието. През годините с много усилия, постоянство и търпение сме постигнали напредък с дългоочакваното проговарянето и частично подобрение в изговарянето на някои думи, подобряване на разбирането с помощта на най-различни терапии - барокамера, биохимия, проследяване на състоянието и напътствия от български и чужди терапевти/лекари, логопеди, ерготерапевти, неизменната работа в къщи и др. До момента успявахме да се преборим с разходите, като виждаме как детенцето ни се повлиява от почти всяка терапия, но за жалост развитието му и говора не отговарят на възрастта му.

Решихме че можем да помогнем на Марти с вливане на стволови клетки, като ще са необходими поне 5 вливания. На 5-и май тази година успешно премина първата вливка на Марти в Мексико. Вляха му интратекал (през гръбначния стълб) стволови клетки с упойка и венозно стволови клетки и екзозоми, на следващия ден вдиша екзозоми с нубилайзер. По препоръка на доктора следващата процедура трябва да се проведе след 4-6 месеца.

Поради дългите и тежки полети до Мексико мислим следващите вливки да са в Словакия или в Киев.

В момента в сметката има 17 000 лв. Остават ни да съберем 43 000 лв за да продължим с вливките. След първата вливка въпреки, че е рано все още, вече виждаме доста положителни неща при Мартен, определено е много по-спокоен и усмихнат и терапевтите отчитат също положителна промяна.

Не ни стигна одисеята с Мартен, но през юни 2020, точно преди рожденния ден на Марти, разбрахме друга страшна диагноза: че аз имам рак. За тези две години преминах през 6 операции и 5 тежки химиотерапии, които ме оставяха по седмица на легло. Няма да навлизам в подробности как преживях шока да остана без коса….. .

Вярвам и се надявам на следващия скенер вече да чуем, че съм в ремисия.

Най-големият ни страх с Калин е: “Как ще се справи Мартен, когато нас вече ни няма?”

Ето и начините, по които можете да помогнете:

Дарителската сметка:
IBAN BG42UBBS80021087636640
BIC КОД: UBBSBGSF
Обединена българска банка
Титуляр: Деница Марианова Владева - превод за МАРТЕН КАЛИНОВ ВЛАДЕВ
PayPal:denica_m_d@abv.bg
Благотворителен базар за Марти "Шанс за светло бъдеще и пълноценен живот"

8-годишният Мартен и семейството отново се нуждаят от нашата помощ

8-годишният Мартен и семейството отново се нуждаят от нашата помощ

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.