Сигнализирай!

24 млрд. долара активи на Руската централна банка са замразени в ЕС

Gospodari.com
Gospodari.com
25.05.2022 г.
22
0

24 млрд. долара активи на Руската централна банка са замразени в ЕС. Цифрата е разкрита за първи път, но се очакваше да бъде много по-висока.

ФБР осуети план за опит за убийство на Джордж Буш

24 млрд. долара активи на Руската централна банка са замразени в ЕС

Русия публично заяви, че западните санкции са довели до замразяването на около 300 милиарда долара от активите на нейната централна банка. Това е в световен мащаб.

Подробностите

От тези замразени активи само по-малко от една десета са в ЕС. Това е според информацията, която Европейската комисия е събрала от 27-те правителства на ЕС. Информацията идва от еврокомисаря по правосъдието Дидие Рейндерс.

Той заяви, че около 23 милиарда евро са били замразени в ЕС от началото на войната в Украйна през февруари. Цифра, която е по-ниска от 100-те милиарда долара, замразени от Съединените щати.

В допълнение към това страните от ЕС също са замразили около 10 милиарда евро физически активи. Това са яхти и вили, свързани с олигарси и служители, свързани с Кремъл.

Рейндерс не обясни защо третата по големина икономика в света очевидно е привлякла толкова малко активи от руската централна банка.

Той също така отказа да посочи дали всички правителства на ЕС са докладвали за замразяване на активи.

Много правителства на ЕС традиционно са предпазливи при пълното прилагане на санкциите на ЕС, а някои от тях отказаха да кажат публично дали са замразили руски активи.

24 млрд. долара активи на Руската централна банка са замразени в ЕС

Източник: News

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.