Сигнализирай!

Близки на починал пациент атакуваха спешното в Самоков, лекарите са в шок (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.06.2022 г.
46
0

Късно снощи петима души атакуваха центъра за спешна помощ в Самоков. До инцидента се стигнало, след смъртта на техен близък. Съобщава се, че един от лекарите е бил нападнат, но успял да се барикадира заедно с медицинска сестра в една от стаите.

Целият филиал е изпочупен – апаратура, ампули, столове, изкъртени са 3 врати.

“Става дума за нападение над лекар, който е бил ударен по главата, гърба и гърдите. Нападнати са още една фелдшерка и две други мед. сестри”, разказа д-р Ивелина Трендафилова, началник на "Спешна помощ" в града.

Пред NOVA медикът обясни, че починалият мъж е бил докаран около 17:30 ч. в събота. Той е бил в тежко състояние и с придружаващо заболяване - диабет.

“Пациентът се влошаваше прогресивно. След около двучасови усилия да го спасим, нахлу една тълпа, близки на пациента. Нахвърлиха се върху нас. Наложи се да се барикадираме в едно друго помещение. Обмислям да напусна, но в момента съм в емоционално състояние”, разказа за нападението д-р Любомир Ал-Хакак. 

Началникът на "Спешна помощ" обясни, че починалият е пристигнал с личен транспорт. За него не е била търсена предварителна медицинска помощ. 

“Често се случва да има такова отношение към лекари в Самоков. Но такова физическо нападение досега сме нямали. Това са проблемите, които ескалират поради пробойните в самата система”, заяви д-р Трендафилова. 

Близки на починал пациент атакуваха спешното в Самоков, лекарите са в шок

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.