Сигнализирай!

Мъж намери 140 000 лева и ги върна на собствениците (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.06.2022 г.
70
0

37-годишен мъж от София откри и върна 140 000 лева на собствениците им. Крупната сума е принадлежала на възрастно семейство, което цял живот е спестявало, за да може да купи жилище на внуците си, съобщи БНТ

Владимир Симеонов намира несесер с пари пред строителен обект в квартал Бояна.

Мъж намери 150 000 евро в кухненски шкафове втора употреба

"Не можех да повярвам какво има вътре. Виждам парите. Не знам колко са. Първата ми мисъл беше, че те ще стигнат до собственика. Независимо къде са те в момента и колко много се притесняват", казва мъжът.

Несесерът се оказва пълен с евро - общо 70 хиляди. Владимир разказва, че веднага се прибрал вкъщи, но не казал дори на семейството си. Той е бил твърдо решен, че ще издири собствениците. Пуснал и статус във Facebook групата на квартала.

Пред медията Симеонов посочи, че въобще не му е минало през ума да ги запази за себе си.

Малко след като прибрал солидната сума на сигурно място, Владимир все пак решил да се върне на паркинга. Там забелязал възрастно семейство. На въпроса какво правят тук - жената отговорила, че са загубили целия си живот. Изгубените 70 000 евро се оказали всичките спестявания, събирани с години за апартамент на внуците.

Нито за миг Владимир не се усъмнил, че това са хората, които издирва.

"Бяха гравирани четири имена. Издълбани в самия несесер. Това бяха четирите имена на техните внуци. Той ми ги цитира без дори да съм му казвал да опише обекта. Жестът, който направи човек в момента, в който му предадох несесера беше следният. Бръкна, извади една от пачките, без да поглежда каква е. Сгъна я ѝ я издърпа. Толкова банкноти, колкото издърпа, ми ги даде", разказва още Владимир Симеонов, като посочва, че не е приел парите.

Владимир не приел парите. С примера си той желае да покаже на 7-годишната си дъщеря, че моралът и доброто сърце са по-ценни от материалното.

Мъж намериМъж намери 140 000 лева и ги върна на собствениците (видео) 140 000 лв и ги върна на собствениците (видео)

Източник: БНТ

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.