Сигнализирай!

Кирил Петков прехвърля Северна Македония изцяло към парламента (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.06.2022 г.
35
0

Премиерът Кирил Петков предложи парламента да решава всички въпроси по темата с Република Северна Македония. Включително дали да отпадне или не ветото за начало на преговори на Скопие с Европейския съюз, съобщи Mediapool.

Джамбазки даде Петков на прокуратурата след показаната от Балабанов бележка за РСМ

Идеята на Петков бе една от точките, които премиерът предложи за гласуване в началото на днешното правителствено заседание. Според него по този начин ще бъдат избегнати спекулациите, че правителството прави нещо нередно.

Петков: Ролята на главния прокурор ще се промени, няма да има човек над закона

"Всяко предложение от страна на френското председателство, на ЕС, от държава членка или от ЕК, свързано с одобряване на началото на преговорите за членство в Европейския съюз на РСМ и Република Албания, направена в рамките на подготовката или при провеждане на заседанието в Комитета на постоянните представители, или на Съвета "Общи въпроси", което се отклонява от рамковата позиция на Министерски съвет от 2019 г., да се изпраща незабавно от Постоянното представителство на България към ЕС на комисията по външна политика на Народното събрание", каза Петков.

Освен това българските представители в Комитета на постоянните представители и в Съвета "Общи въпроси" не трябва да взимат отношение до обсъждането на съответните въпроси в Народното събрание, а при отхвърлянето им от НС да изразяват отрицателна позиция по тях.

Генчовска: Създаде се впечатление, че България ще отстъпи за РСМ

Външният министър в оставка Теодора Генчовска използва предложението на Петков, за да отклони някои въпроси към парламентарната външна комисия.

А според Тошко Йорданов от ИТН с това предложение Петков се опитва да заобиколи външно министерство. То е част от ресорите на партията на Слави Трифонов.

Кирил Петков прехвърля Северна Македония изцяло към парламента

Източник и видео: Mediapool

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.