Сигнализирай!

Ето как изглежда метавселената според компанията Meta (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.06.2022 г.
22
0

Ето как изглежда метавселената според компанията Meta.

Редица компании, начело с Meta, разработват усилено джаджи и софтуер за т.нар. метавселена. За нея се говори, че тотално ще промени начините ни на взаимодействие с други хора и технологии.

 На Световното по футбол в Катар ще арестуват хората, правили секс за една вечер

Ето как изглежда метавселената според компанията Meta (видео)

Метавселената е все още в зародиш. Но обещанията, които ни дават технологичните гиганти, звучат изключително впечатляващо.

Тази седмица Meta сподели 30-секундно видео, в което ни дава да нейната визия за метавселената и какво ще представлява тя. 

Видеото

Във видеото виждаме VR очила, които са доста по-компактни и футуристични от всички настоящи модели на пазара. 

В кадрите виждаме как хирурзи ще могат да тренират за истински операции чрез въпросните очила. Ще има и специални напръстници, които симулират реален допир. 

Очевидно метавселената ще превземе и класните стаи и по много реалистичен начин ще можем да наблюдаваме деленето на клетки например. 

От клипа също така разбираме, че чрез метавселената ще можем да присъстваме и да съпреживяваме исторически събития. И то така, както са се случили те в действителност. 

Трудно е да си представим какво няма да можем да правим в дигиталния свят, тъй като възможностите му наистина изглеждат безгранични.

Големият въпрос, който вече мнозина задават, е доколко тази повсеместна дигитализация и виртуализация на човешкия свят ще отнеме от това, което днес ни прави хора.    

Ето как изглежда метавселената според компанията Meta (видео)

Източник: lifestyle

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.