Сигнализирай!

Митничарят осъди прокурора. Или как не преборихме корупцията по границата

Gospodari.com
Gospodari.com
26.06.2022 г.
25
0

"Всички митничари от пункта "Лесово" са били арестувани при акция на ГДБОП и специализираната прокуратура. Подозира се, че митническите служители са взимали подкупи. Образувано е дело за организирана престъпна група. В момента работата на пункта е блокирана, защото там все още се извършват процесуално-следствени действия. Образувала се е километрична опашка от чакащи тирове".

Арестуваха митничари и гранични полицаи в мащабна акция на ГКПП “Калотина”

Познато ли ви звучи това съобщение? Вероятно защото сте го чували нееднократно. По време на мандата на Сотир Цацаров като главен прокурор в един момент разследващите се бяха концентрирали върху митничари. Първо беше акцията "Лесово". После дойде "Лесово"-2. Имаше закани и за "Лесово"-3,4,5, ако корумпираните не си вземат поука. Накрая дойде една кръгла нула в така или иначе загубената битка с корупцията, пише Mediapool.

“Златният гьол”, който надживя правителства

Първата акция "Лесово" приключи безславно в съда. Арестувани при втората осъдиха прокуратурата. А серии 3,4 и 5 така и не се случиха. Междувременно някои хора продължават да се изненадват и ахкат и охкат като разберат, че по граничните пунктове има корупция. Да бяха само митничарите, здраве му кажи. Най-прясната история, тази с фитосанитарния контрол на "Капитан Андреево", показва ясно, че мащабите са огромни. И май никой не е искал да се справи с тези проблеми. Далеч по-лесно е да арестуваш цялата смяна, да ги съдиш няколко години и делото да приключи тихомълком. Кой има нерви да пита след 5 години какво е станало? Кой помни? Важното е арести да има, а не присъди.

Повече по темата четете в Mediapool!

Митничарят осъди прокурора. Или как не преборихме корупцията по границата

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.