Сигнализирай!

Доц. Кунчев: Вече сме в новата вълна на Covid-19 (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.06.2022 г.
20
0

Доц. Кунчев: Вече сме в новата вълна на Covid-19.

„Ние се движим 3-4 седмици след това, което се случва в Западна Европа. В следващите две до три седмици вероятно ще се сблъскаме с тази повишена вълна. Не че е толкова страшно и драматично, но като факт е така,” каза пред NOVA главният държавен здравен инспектор.

„Ще има повече случаи, но при повечето от засегнатите няма да има нужда от болница. Все още щамът е Омикрон, макар че той е вече с няколко разновидности. Страхуваме се от нов щам наесен, който ще заобикаля имунитета", допълни доц. Кунчев. 

През последното денонощие в България са регистрирани 123 нови случая на заразяване с коронавирус, по данни на Единния информационен портал. Делът на положителните проби е около 10%. Настанените за лечение в болница са 320 души, а от тях в интензивно отделение се намират 26 души.

От днес поставят четвърта доза ваксина срещу Covid-19 (видео)

От понеделник всеки желаещ може да си постави четвърта доза ваксина срещу Covid-19 и да получи съответния сертификат.

iStock
По отношение на маймунската шарка доц. Кунчев каза:

„Официално ще се потвърди днес, когато излязат официалните резултати от изследванията в Центъра за заразни и паразитни болести, но спецификата на PCR реакцията е такава, че още в процеса на обработка става ясно накъде отиват нещата. Така че според мен с над 90% увереност може да кажем, че имаме установен трети случай."

Доц. Кунчев: Вече сме в новата вълна на Covid-19

Източник и видео: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.