Сигнализирай!

ИТН искат разсекретяване на стенограмата от съвета за Северна Македония (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.06.2022 г.
19
0

ИТН искат разсекретяване на стенограмата от съвета за Северна Македония - това стана ясно по време на консултациите им при президента Румен Радев.

„Специално за нас е удовлетворяващо, че президентската институция постъпва наистина отговорно в такъв момент. Нещо, което не се осъзнава от част от политическите партии. Помним достатъчно добре, за да можем да правим сравнения с представители на Президентството преди и сега. Вашата роля е изключително важна и е прекрасно, че ясно го осъзнавате и не се криете зад някой друг". Това заяви Тошко Йорданов от  „Има такъв народ” по време на консултациите при президента Румен Радев.

При държавния глава отидоха Станислав Балабанов, Ива Митева, Тошко Йорданов.

„Консултациите се извършват в каскада от кризи. Това изисква отговорно действие не само в национален, но и в международен план. Означава амбициозна, единна външна политика, за да отстояваме интересите си и да не допуснем България да остане в периферията на ЕС. Надявам се да извличате поука от изминалата година. Не мога да не отбележа Вашата последователна позиция при отстояване на националния интерес по въпроса с РСМ. Затова очаквам и Вашето отговорно отношение при преговорите за съставяне на правителство. Сложна е ситуацията в парламента, нужни са усилия за съставяне на правителство, от друга страна са необходими действия за приемането на важни закони за ПВУ и бюджета. По тази причина е важна позицията на всяка една партия". С тези думи президентът Румен Радев посрещна представителите на партията.

Нови коалиции, обръщане на политически палачинки и протести в новия епизод (ЦЯЛ ЕПИЗОД)

От „Има такъв народ” благодариха за оценката на президента.

„Благодаря за оценката, че сме последователни, защото в българския политически живот това не е почит. За предпочитане е лицемерието и смяната на мнението спрямо накъдето задуха политическият вятър”, допълни Тошко Йорданов. 

От ИТН поискаха Радев да разсекрети стенограмата от съвета за Северна Македония.

„Така ще се види кой е казал истината  и кои политици лъжат. Лицемерието и лъжата са начин на общуване в българската политика. В този съвет не се казаха никакви  неща, които могат да застрашат националната сигурност, но се казаха много лъжи”, допълни Йорданов.


ИТН искат разсекретяване на стенограмата от съвета за Северна Македония

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.