Сигнализирай!

Изоставено лъвче, жертва на търговия с диви животни, започва нов живот

Gospodari.com
Gospodari.com
30.06.2022 г.
31
0

Изоставено лъвче, жертва на търговия с диви животни, започва нов живот в Италия.

Симба е вече голям. Той е открит в картонена кутия в гараж близо до Москва през 2020 г. Тогава лъвчето е едва на няколко седмици. По-голямата част от козината му липсва поради кожно заболяване и е толкова отслабнало, че едва стои на краката си.

Развълнувано куче прекъсва мач, искайки да го галят (видео)

Изоставено лъвче, жертва на търговия с диви животни, започва нов живот

"Макар да не е известно как точно Симба е изпаднал в това отчайващо положение, вероятно той е станал жертва на жестоката търговия с диви животни. Но е бил изхвърлен поради лошото си състояние". Това казва говорител на Born Free Foundation. Организацията, която помага в организирането на пътуването на лъва до Западна Европа.

Спасителна акция

Младото лъвче е спасено от доброволци през лятото на 2020 г. в Подмосковието. След което е откарано в лечебница за диви животни, където получава медицинска грижа и се възстановява напълно.

Но тъй като пространството в заграждението е ограничено, Симба се нуждае от нов дом. Така започва планирането на по-добър живот за Симба. В което се включват специалисти от центрове за диви животни в три държави.

Първоначално Симба е транспортиран в спасителния център за диви животни Natuurhulpcentrum в Белгия през декември 2021 г. Докато получава нужните грижи там, Born Free Foundation подготвя постоянен дом за него в Animanatura Wild Sanctuary в Тоскана, Италия.

Новият дом

На 13 юни започва започва и сухопътното пътуване на Симба от Белгия до Италия, в разстояние на 800 км.

Той пристига благополучно в страната, където е настанен във временно заграждение. Изчаква да бъде завършено изграждането на нова зона специално за него.

За четири десетилетия Born Free Foundation спасява и много други лъвове.

"Симба е пример защо спасяването на лъвове от най-лошите форми на човешка експлоатация - от търговията с диви животни, циркове, зоологически градини - е толкова важно за всички нас в семейството на Born Free", каза изпълнителният президент и съосновател на фондацията Уил Травърс.

Изоставено лъвче, жертва на търговия с диви животни, започва нов живот

Източник: NatGeo

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.