Сигнализирай!

Кирил Петков обяви кой ще бъде кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната"

Gospodari.com
Gospodari.com
01.07.2022 г.
20
0

"Продължаваме промяната" ще предложи Асен Василев да оглави евентуален нов кабинет в рамките на сегашния парламент. Това обяви на брифинг министър-председателят в оставка Кирил Петков.

Припомняме, че заради изгонването на 70 руски дипломати, от БСП отказаха да преговарят за съставянето на правителство, което е начело с Кирил Петков.

Нинова: Стопираме всякакви преговори с ПП за съставяне на правителство

Петков и Василев няма да спасят България. Но могат друго
Булфото

В момента Василев е заместник министър-председател по еврофондовете и министър на финансите. Той е бил министър на икономиката, енергетиката и туризма в състава на служебното правителство на Марин Райков от март 2013 г. до 29 май 2013 г. Заема поста министър на финансите в първия служебен кабинет на Стефан Янев от 12 май до 15 септември 2021 г., назначен от Радев.

Днес президентът ще връчи първия мандат за сформиране на следващо правителство, като ПП ще разполага със седем дни. Ако това не се случи мандатът ще отиде при ГЕРБ-СДС, които вече обявиха, че ще го върнат. След това държавният глава ще трябва да избере трета формация, на която да даде шанс за сформиране на правителство.

Кирил Петков обяви кой ще бъде кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната"

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.