Сигнализирай!

Огнища на Covid-19 са установени в социални домове в страната

Gospodari.com
Gospodari.com
18.07.2022 г.
29
0

Огнища на Covid-19 са установени в социални домове в страната, стана ясно на заседание на ведомствения пандемичен комитет към здравното министерство. Експертите посочват, че най-засегнати от новата вълна са възрастните хора.

„Към момента в интензивни отделения в болниците в страната са настанени 33-ма пациенти с Covid-19. Епидемичната обстановка на този етап остава спокойна“, посочи заместник-министърът на здравеопазването д-р Петър Грибнев, който е председател на ведомствения пандемичен комитет.

От днес отново с маски в болници и социални заведения в няколко града (видео)

Има създадена организация и при необходимост лечебните заведения в страната ще бъдат снабдени с достатъчно количества лекарства срещу заболяването.

По данни на Националния център по заразни и паразитни болести 14-дневната заболяемост към 17 юли е 165 на 100 хил. души.

9 области в страната са на етап 1 според Националния оперативен план за справяне с пандемията. Всички останали са на етап 0.

Междувременно от утре Столичната районна здравна инспекция въвежда противоепидемични мерки на територията на област София - град.

Задължително ще бъде носене на защитна маска за лице в лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, Център за спешна медицинска помощ, Столична регионална здравна инспекция, специализираните институции за предоставяне на социални услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

Въвежда се още засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за коронавирус, както и за други остри заразни болести. Филтър ще бъде въведен и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Необходимо е спазването на физическа дистанция, хигиена на ръцете и дезинфекция на повърхности, както е редовно проветряване.

Указано е работодателите да организират дейности от разстояние, при възможност.

Източник: NOVA, БНТ

Огнища на Covid-19 са установени в социални домове в страната

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.