Сигнализирай!

Танкове пазят банките в Китай от гневни вложители (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.07.2022 г.
19
0

Танкове на китайската народноосвободителна армия излязоха по улиците на някои градове. По този начин властите опитват да предпазят банките от гнева на граждани, чиито пари са блокирани в трезорите, пише "Сега".

https://twitter.com/nexta_tv/status/1550042397471641601

Последното подобно видео е от протестите в Хенан. През последните няколко седмици там възникнаха конфликти между полицията и вложители, които от април насам не могат да си изтеглят спестяванията.

След изострянето на протестите по улиците са били разположени танкове, за да защитят от пряка атака банковите клонове. 

А напрежението се покачи още повече след изявление от офиса на Bank of China в Хенан, че депозитите на клиентите са „инвестиционни артикули“. Тоест не може да бъдат изтеглени.

Расизмът в Китай: “Можем да изядем черния съсед от седмия етаж”

Според съобщения в местните медии, властите са заявили, че ще започнат да освобождават депозити на хора, чиито средства са били блокирани в редица провинциални банки след протестите в столицата на Хънан - Жънджоу. В резултат обаче първо са били изплатени на незначителен брой вложители, което повдига критичния въпрос дали банките въобще имат резерви, за да устоят на масово теглене на депозити.

https://twitter.com/MarketRebels/status/1549811488134762496

Проблемът се появи за първи път през април, когато South China Morning Post в своя статия съобщи, че на жителите на провинциите Хенан и Анхуей е отказан достъп до банковите им сметки поради „надграждане на системата“. Оттогава депозитите в редица банки не се изплащат. 

А на хората е казано "да чакат търпеливо", съобщи в понеделник China Morning Post. Тези с по-малко от 50 000 юана на влог (7400 долара) са получили парите си миналата седмица. Другите обаче все още чакат.

Китай изкара танкове по улиците в опит да предпази банките от гневни вложители. Китай изкара танкове по улиците в опит да предпази банките от гневни вложители

Източник: "Сега"

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.