Сигнализирай!

Ивет Лалова стана част от управлението на световната атлетика

Gospodari.com
Gospodari.com
22.07.2022 г.
40
0

Спринтьорката Ивет Лалова беше избрана в комисията на спортистите към Mеждународната федерация по лека атлетика - Световната атлетика (WA). 38-годишната българка стана един от шестимата нови в 12-членния управленски орган. Тя получи най-много гласове (615) на вота в Юджийн (САЩ), съобщи СЕГА.

Избраха Ивет Лалова за атлет №1 на Балканите

БулФото

Останалите 5 новоизбрани членове са Анна Рижикова (Украйна, 607 гласа), Леа Шпрунгер (Швейцария, 585), Лизане де Вите (Нидерландия, 560), Матю Хюз (Канада, 555) и Токиказу Ямакаши (Япония, 494). Заедно с Лавова ще заместят Иняки Гомес (Канада), Ким Колинс (Сейнт Китс и Невис), Адам Кшчот (Полша), Томас Ролер (Германия), Ивана Шпанович-Вулета (Сърбия) и Бенита Уилис (Австралия).

Ивет Лалова, след като стана седма в света на 200 метра: Тъжно ми е за медала, не уцелих ден (видео)

БулФото

"Мнението на спортистите има голямо значение в управлението на нашата структура в последните три години чрез комисията на атлетите", заяви президентът на WA Себастиан Коу.

"Оценяваме съществения принос на комисията. Искам да приветствам шестимата нови членове и да благодаря на шестимата напускащи за работата им за нашия спорт. През следващата година в Будапеща ще има нов избор и искам да окуража още атлети да обмислят да станат част от вземането на решения в нашия спорт."

Вижте трогателното писмо, което Ивет Лалова написа до детското си Аз

БулФото

Българският атлет не участва на провеждащото се в момента първенство в Юджийн. Тя ще участва на европейското първенство в Мюнхен другия месец с дисциплината спринт на 200 м. Очаква се това да е последното голямо състезание в кариерата на Лалова.

Ивет Лалова стана част от управлението на световната атлетика

Източник: СЕГА
Снимки: БулФото

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.