Сигнализирай!

ИТН излиза от преговорите за кабинет (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.07.2022 г.
24
0

ИТН излиза от преговорите за кабинет. Това заяви лидерът на партията Слави Трифонов в специално изявление, излъчвано по 7/8 TV. То бе провокирано от изтеклия по-рано в петък запис от заседание на ПГ на "Демократична България" в Народното събрание. 

Изтече запис от закрита среща на “Демократична България” (видео)

"Днес Христо Иванов и ПГ на „Демократична България” за първи път говориха това, което наистина мислят – в сградата на НС, в ефир, в интернет, с включени микрофони и камери. Говориха, защото не знаеха, че са на живо и лицемерието им лъсна пред всички. За първи път видяхме истинското лице на лъжата, манипулацията и политическа еквилибристика", заяви Трифонов.

Трифонов обвини „Демократична България“ в „симулация на преговори".

„Лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинета. Всички чакаме мандатоносителят да каже кой ще е кандидатът за премиер, как ще изглежда тяхното предложение за правителство. А те мислят какъв министерски пост трябва да заеме Кирил Петков. Ами, никакъв, бе, Христо! Никакъв министерски пост не трябва да заема Петков. Нали за вас от ДБ и ПП най-важна беше България – политиките, управленската програма? Ето ви лицемерието в най-чист вид", категоричен бе лидерът на ИТН.

"Ние вече нямаме никакво място в тези безсмислени и лицемерни преговори, защото Христо Иванов ги прекрати. Ние правителство на лицемерие няма да правим, няма да го подкрепим и ще отидем на избори", подчерта той.

И допълни: „Не се страхуваме от избори и от това какво ще се случи на избори, защото там не решават социолозите, а решава суверенът“.

„И след всичко това какъв е смисълът от преговори – никакъв. Аз изтривалка ли съм. Аз ли съм мафия, защото така ви изнася. Отвращавате ме, нямате никаква чест и достойнство и вместо да създавате, вие рушите", посочи Трифонов.

По думите му неадекватността и неспособността да се управлява може да бъде прикривана зад добре облечени думи.

"Зад добре облечени думи можеш да продаваш добре пробиотици, но не и да управляваш държава", допълни председателят на ИТН.

Източник: bTV

ИТН излиза от преговорите за кабинет (видео)

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.