Сигнализирай!

Какво е състоянието на 15-годишното момче, припаднало след употреба на алкохол и райски газ? (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.07.2022 г.
28
0

15-годишно дете припадна след употребата на алкохол и райски газ пред нощно заведение в Правец. Момчето е занесено на ръце от негови приятели до Спешна помощ, където на лекарите им е трябвало повече от час да го стабилизират.

Майката Елица Йорданова коментира ситуацията в социалните мрежи и пред NOVA.

Здравната комисия одобри забрана за продажба на опасния райски газ на деца

iStock
„В момента детето ми е добре, наблюдаваме го, за да видим дали няма някакви остатъчни ефекти”, каза тя.

Елица обясни, че синът ѝ е бил на разходка с приятели в центъра, а не е бил изпратен на дискотека, нито са му били давани пари за подобно заведение. Тя отрича детето ѝ да е употребявало каквито и да било субстанции преди тази случка или да е виждало как изобщо изглежда дискотека отвътре.

Ето какви са вредите от употребата на райски газ

„Във въпросната вечер той попита може ли да излезе на разходна с приятели. В центъра беше пълно с хора и с деца. Пуснахме го, защото му имаме доверие. Знаем колко е спокойно и тихо в Правец. Нямахме представа, че заведението, което през деня работи като кафене, вечер е дискотека. Не сме имали уговорка с него да влиза в дискотека, не сме му давали пари за това. Разговаряли сме през годините за алкохола и наркотиците”.

iStock

"Имало е маса, чаши, бутилка с водка. Решил е да опита и ефектът от алкохола при него е бил мигновен. Цялата ситуация се е развила за не повече от половин час. Разбрахме, че вътре се е продавал и райски газ – и това е употребил”.

Омбудсманът опитва да ограничи ползването на балони с “райски газ”от непълнолетни

Българското семейство живее в Амстердам и редовно идва в Правец на почивка. Елица бе категорична, че такова нещо не би се случило в Нидерландия, макар там субстанции като канабиса да са легални за свободно ползване. Но тук в джоба на момчето е била намерена фалшива родителска бележка, която да му разреши да влезе в подобно нощно заведение.

Източник и видео: NOVA
Снимки: iStock

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.