Сигнализирай!

САЩ дават 10 милиона долара за информация за "готвача на Путин" и изборната намеса от 2016 година

Gospodari.com
Gospodari.com
29.07.2022 г.
29
0

Вчера Държавният департамент на САЩ обяви награда от 10 милиона долара за информация, свързана с предполагаемата намеса на Русия в американските избори през 2016 г., пише Дневник.

САЩ и Русия уговарят размяна на затворници –  баскетболна звезда срещу “търговеца на смърт” Виктор Бут

Държавният департамент търси информация относно Евгений Пригожин, близък сътрудник на Путин. Както и информация за руската организация "Агенция за интернет изследвания" и за други хора и организации, за които се предполага, че са се намесили в изборите. Припомняме, че тогава Доналд Тръмп спечели и стана президент на Съединените щати.

Който харесва Тръмп, харесва и Путин, въпреки войната в Украйна

Wikipedia

Орбан поиска САЩ да преговарят с Русия за войната в Украйна

Две години по-късно спецпрокурорът Робърт Мълър започна разследване за това дали Русия се е намесила с координирани действия, за да повлияе на резултата. Тогава на Пригожин, на още 12 руснаци и на "Агенцията за интернет разследвания" бяха повдигнати обвинения за организирането на кампания в социалните мрежи. Те имаха за цел разделение в американското общество и засилване на шансовете на Тръмп. Никой от гореспоменатите не се е изправял пред американски съд.

Тръмп обяви, че ще се кандидатира за президент на САЩ на изборите през 2024 година

iStock

Доналд Тръмп определи като “гениални” действията на Путин

А през 2020 г. американското министерство на правосъдието се отказа от обвиненията срещу две руски компании. Причината бе, че евентуално дело срещу корпоративен обвиняем, който не оперира в САЩ, би довело до разкриването на чувствителна информация за техники и средства, използвани от американските служби.

Източник: Дневник
Снимки: iStock, Wikipedia

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.