Сигнализирай!

Все по-малко помощ получават наводнените села, комисия решава кои сгради да бъдат съборени

Gospodari.com
Gospodari.com
19.09.2022 г.
17
0

Започнаха огледи в пострадалите села в Карловско от комисия от инженери и конструктори. Трябва да се прецени дали сградите могат да бъдат възстановени или се налага да бъдат разрушени.

В село Слатина имат голяма нужда от питейна вода. Водоподаването е частично възстановено, но авариите продължават. А даренията от граждани и фирми привършват.

Украинци пратиха помощите си на пострадалите от потопа в Карлово

БулФото

Вече се забелязва и значително намаляване на броя на доброволците в района. Недостатъчна е и техниката за справяне с последствията от опустошителното наводнение. Вчера в селата Богдан и Каравелово е имало около 50 доброволци.

По решение на Кризисния щаб в община Карлово в почивните дни военните не участват в разчистването, а само координират работата на доброволците. От днес военнослужещите отново се включват в разчистването по график - 60 от тях ще са в село Богдан, други 60 ще бъдат в Каравелово.

Нарушения при позволената сеч около Карлово видя Агенцията по горите (видео)

В Каравелово улиците са вече разчистени. Продължава изкарването на наносите от дворовете и извозването им до определените за това депа. Това съобщи координаторът там заместник-кметът на Карлово Николай Цветков. 

БулФото

В селото работят общо 15 камиона, 2 фадроми, 2 булдозера и 10 багера, 3 от които са верижни.

От днес започва и изплащането на еднократната социална помощ от 375 лв. на хората, пострадали от наводненията. Тези, които имат банкови сметки, ще получат сумата там, а останалите - в пощенски клонове.

Източник: DIR.bg

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.