Сигнализирай!

ОАЕ все още не са отговорили на искането за видеоразпит на Васил Божков

Gospodari.com
Gospodari.com
19.09.2022 г.
24
0

Близо 6 месеца Обединените арабски емирства не отговарят на искането на българските власти за видеоразпит на бизнесмена Васил Божков. Това съобщиха от Министерството на правосъдието за "Дневник" .

Божков пребивава в Дубай от около 2 години, докато срещу него има повдигнати 18 обвинения. По негова информация съдът в ОАЕ е отказал да го екстрадира, но прокуратурата не е коментирала твърдението.

Осъдиха частната лотария на Васил Божков да плати близо 48 млн. лева невнесени данъци

БулФото

В началото на април бе отправено искането за разпита му. Цели две години след акцията на прокуратурата срещу Божков и малко след ареста на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарката Севделина Арнаудова.

Али Баба срещу Главатаря. Какво твърди Васил Божков за Бойко Борисов

Бизмесменът твърди, че е бил изнудван от тримата, но не е бил разпитван досега относно тази информация.

Условие за приемането на молбата на прокуратурата е преценката на Обединените арабски емирства за допустимост на такъв вид разпит съобразно местното законодателство.

БулФото

Причината, поради която 2 години прокуратурата не е поискала подобен разпит, бе, че просто нямало как да се случи от разстояние. Макар да има 18 обвинения, повдигнати срещу него, той не е получил лично постановленията за тях.

В средата на март тази година Божков даде видео пресконференция, на която отново повтори твърденията си, че е бил изнудван от Борисов, Горанов и Арнаудова. Той съобщи, че на 8 март е бил разпитан и от европейската прокуратура по тези твърдения.

Източник: Дневник

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.