Сигнализирай!

Мобилизацията срина рейтинга на Путин, след като руснаците осъзнаха, че са във война

Gospodari.com
Gospodari.com
02.10.2022 г.
39
0

Мобилизацията срина рейтинга на Путин, след като руснаците осъзнаха, че са във война, предава в. "Сега".

Обявената преди дни с указ на президента мобилизация е първата от Втората световна война насам. Тя засяга около 300 000 руски граждани, като принуди една голяма част от тях да напуснат страната.

Мобилизацията в Русия се превърна в евакуация от Русия (Коментарът на “Господарите”)

Нивото на одобрение на дейността на руския президент Владимир Путин през септември претърпя втория най-голям спад за 23-те години, през които той е на поста. Социологическо проучване на "Левада център" показва спад в доверието от 83% на 77% за периода 22-28 септември 2022 г.

Мобилизацията предизвика протести, които засега изглеждат „много по-малки от тълпите, които послушно се отправят към клането“, смятат анализатори. Но същевременно отчитат, че митингите в Дагестан, Якутия и други градове са само загрявка. Повечето хора се нуждаят от време, за да осъзнаят какво се случва и да вземат решение за действие.

Задава ли се безпощаден бунт в Русия?

https://twitter.com/bizonbit/status/1574037681604284417

Според проучването на "Левада" действията на руските въоръжени сили в Украйна се подкрепят най-силно от руснаците на възраст над 55 - 81% от тях са отговорили на този въпрос "категорично да" или "по-скоро да". Те обаче, поне официално, не подлежат на мобилизация. Най-малко подкрепят действията на руската армия хората на възраст 18-24 години (51%).

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.